سیوسهپل از یادگاریها رها شد

مسئول پایش پلهای تاریخی اصفهان گفت: پاکسازی سی و سه پل توسط گروه امانی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان شروع شده است اما این عملیات با جذب اعتبار به طور منسجم و فازبندی آغاز میشود.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، هادی اللهیاری افزود: پاکسازی یادگاری نویسیها از جدارههای سی و سه پل پس از ایام نوروز آغاز شده و لکههای بزرگ در حال حذف از جدارههای پل است.
وی گفت: با این وجود برای تکمیل پاکسازیها در تلاشیم با جذب بودجه از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، این کار در ابعاد وسیع تری انجام پذیرد.
اللهیاری افزود: برای شروع این طرح نیازمند یک گروه عملیاتی گسترده هستیم و با جذب اعتبار، اقدامات پاکسازی به طور فازبندی آغاز میشود.
اللهیاری اضافه کرد: با جذب اعتبارات لازم، پاکسازی عرشه سی و سه پل در فاز اول، طبقه زیرین آن در فاز دوم و سپس پل خواجو انجام می شود.
مسوول پایش پلهای تاریخی اصفهان یادآور شد: یادگاری و شعار نویسیها بر روی پلهای تاریخی از جمله سی و سه پل و خواجو هر ساله پاکسازی میشوند و این امر در چندین سال گذشته به صورت طرحهای منسجم انجام شده اما اخیرا حجم یادگاری نویسیها چند برابر شده است.
وی با بیان اینکه پاکسازی یادگاری نویسیها کار حساسی است و گاهی اوقات زمانبر است، افزود: ابزارهایی که اخیرا با آن بر جدار پلهای تاریخی یادگاری و شعار نویسی می کنند از جمله اسپری و غلط گیر، کار پاکسازی را سختتر کرده است.
وی خاطرنشان کرد: پاک سازی پلهای تاریخی به طور میانگین هر ماه یک یا ۲ بار و در روزهای پس از چهارشنبه سوری، تعطیلات نوروز و تابستان انجام می شود ولی یکسری یادگاری نویسیها عمق بیشتر و آسیب بیشتری دارند و باید در تخصیص اعتباری که امسال پیگیر جذب آن هستیم به طور منسجم و منظمتری انجام شود.
مسوول پایش پلهای تاریخی اصفهان گفت: سی و سه پل محور اتصال چهارباغ عباسی و چهارباغ بالاست و خواجو نیز به همین ترتیب محور ارتباطی مهمی محسوب میشود از این رو تردد از روی آنها بالاست.
وی افزود: این پلها از مکانهایی تاریخی هستند که یادگاری نویسی و شعار نویسی در آنها نسبت به سایر ابنیه تاریخی بیشتر دیده میشود و کنترل و حفاظت از آنها به سبب محل عبور و مرور مردم سخت است.
«سی و سه پل» طولانیترین پل تاریخی اصفهان و بزرگترین بنای روی آب در ایران شمرده میشود و خواجو از جمله پلهای تاریخی اصفهان است که بدلیل معماری و تزیینات کاشیکاری آن مشهورتر از دیگر پلهای تاریخی نصف جهان است.
یادگارینویسی و دیوارنویسی یکی از معضلات حفظ و نگهداری از میراث فرهنگی محسوب می شود که نیازمند آگاهی رسانی و فرهنگسازی همگانی در پیوند با حفاظت از این یادمان های باستانی است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0