به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین داوود رجبینیا، دبیر علمی همایش بزرگداشت یکصدمین سال باز تأسیس حوزه علمیه قم، عصر چهارشنبه در نشست خبری این رویداد علمی، با تأکید بر اهمیت بازنمایی نقشآفرینی تاریخی حوزه علمیه قم در یک قرن گذشته، اظهار کرد: با توجه به پیشینه علمی و تأثیرگذاری کمنظیر حوزه علمیه قم در عرصههای دینی، فکری و اجتماعی، برگزاری چنین همایشی ضرورتی انکارناپذیر برای بازخوانی و مستندسازی این میراث عظیم است.
وی با بیان اینکه انعکاس ابعاد مختلف این رخداد بزرگ نیازمند همکاری اصحاب رسانه و نهادهای خبری است، تصریح کرد: خبرنگاران بهعنوان گزارشگران جریانهای فکری و علمی، نقش برجستهای در تبیین و انتقال مفاهیم این همایش به افکار عمومی دارند.
رجبینیا با اشاره به انتخاب آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی بهعنوان شخصیت محوری این همایش گفت: حضور آن فقیه بزرگ در شهر قم نقطه آغازین شکلگیری حوزه علمیه نوین بود و همین مسئله بهانهای شد تا همایش بزرگداشت باز تأسیس حوزه با محوریت این شخصیت برگزار شود.
دبیر علمی همایش همچنین از تشکیل ۵ کمیته تخصصی در دبیرخانه خبر داد و افزود: این کمیتهها در حوزههای «سیاست و اجتماع»، «تاریخ و سیره»، «اسناد و مدارک» و دیگر حوزههای مرتبط فعالیت دارند.
وی اضافه کرد: در این همایش تلاش شده است ابعاد مختلف تأثیرگذاری حوزه علمیه در فلسفه، فقه و اصول، عرفان، اقتصاد، روانشناسی، علوم تربیتی و مدیریت در یک قرن اخیر مورد تحلیل و بررسی دقیق قرار گیرد.
رجبینیا خاطرنشان کرد: به منظور پوشش جامع این حوزهها، ۲۰ گروه علمی متشکل از اندیشمندان و محققان برجسته در دبیرخانه همایش تشکیل شده است که هر یک از این گروهها مسئولیت بررسی محورهای تخصصی را بر عهده داشتهاند. برخی از این گروهها تاکنون بیش از ۴۰ مقاله علمی را تولید و تدوین کردهاند.
وی در ادامه از انتشار گسترده منابع علمی در حاشیه این رویداد خبر داد و گفت: تاکنون بیش از ۱۲ هزار صفحه محتوا شامل کتابها، مجموعه مقالات، و گزارشهای پژوهشی تهیه شده که در اختیار جامعه علمی قرار خواهد گرفت.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0