کد خبر : 48051
تاریخ انتشار : یکشنبه 20 آوریل 2025 - 20:48
  • نویسنده :
  • -

    تعیین تکلیف محدوده‌های معدنی بلوکه شده فارس

    تعیین تکلیف محدوده‌های معدنی بلوکه شده فارس

    مدیرکل دفتر امور بهره‌برداری وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در سال سرمایه‌گذاری برای تولید تعیین تکلیف محدوده‌های معدنی بلوکه شده در کشور در دستور کار قرار گرفته است تا با سرعت بیشتر شاهد حجم زیادی از سرمایه‌گذاری در حوزه معدن باشیم.

    به گزارش اقتصادآنلاین؛ مهدی حمیدی امروز، ۳۱ فروردین در نخستین جلسه کارگروه تعامل مشترک ستادی فعالیت‌های معدنی عرصه منابع طبیعی و محیط‌زیست در راستای سرمایه‌گذاری برای تولید در فارس که در محل اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان برگزار شد، گفت: یکی از موضوعات مهمی که در بحث محدوده‌های معدنی و نوع جبهه کارهای معدنی وجود دارد، استعلام از سازمان و مراجع ذیصلاح است که سازمان منابع طبیعی کشور این کار را به عهده دارد، چرا که اکثر اراضی که در اختیار بهره‌برداران معادن جهت تولید قرار داده می‌شود از طریق سازمان منابع طبیعی کشور استعلام می‌شود، لذا پاسخ استعلامات پس از بررسی کارشناسان در استان به بهره‌برداران ابلاغ می‌شود.

    وی ادامه داد: تعدادی از پرونده‌ها با توجه به زنجیره تولید در حوزه استان‌های مختلف که فرآوری مواد معدنی، جلوگیری از خام فروشی و نوع نیاز کارخانه‌ها به مواد معدنی است در کمیته تعامل ستادی بین وزارت صمت و منابع طبیعی بررسی می‌شود.

    مدیرکل دفتر امور بهره‌برداری وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: با حضور همکاران وزارت صمت و منابع طبیعی کشور در یک فضای تعاملی و با حضور کارشناسان استانی این موضوع  بررسی می‌شود تا در صورت امکان مجوز به بهره‌برداری معادن داده شود.

    حمیدی تصریح کرد: در سال سرمایه‌گذاری برای تولید تعیین تکلیف محدوده‌های معدنی بلوکه شده در کشور در دستور کار قرار گرفته تا با سرعت بیشتر شاهد حجم زیادی از سرمایه‌گذاری در حوزه معدن باشیم.

    وی با بیان اینکه در استان فارس مقرر شده مجموعا بیش از ۱۰۰ پرونده به مدت دو روز بررسی شود، ملاحظات مراجع استعلام شونده نظیر نوع بارسازی، نوع راه و دسترسی را از مشکلات اخذ مجوز عنوان کرد در کارگروه فوق‌الذکر این مهم برسی می‌شود تا بهره‌بردار بتواند فعالیت خود را ادامه دهد.

    احیا و بازسازی معادن به نوعی تولید منابع پایه محسوب می‌شود

    مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیز داری کشور هم در این جلسه گفت: کارگروه تعامل ستادی با هدف فعالیت‌های معدنی در عرصه منابع طبیعی مشغول به فعالیت شده و امروز هم جلسه‌ای در اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت فارس برگزار شد که هدف از این جلسه این است که ما بتوانیم در قالب این کارگروه و بر مبنای بسترهای محیط زیستی و منابع طبیعی و توجه ویژه به توسعه معادن در استان به شناسایی محدوده‌هایی که قابلیت توسعه معدن دارد و احیا و بازسازی معادن بپردازیم.

    حمیدرضا قنبری ادامه داد: در این کارگروه وضعیت ۲۶ محدوده معدنی مهم که تاکنون در استان به نتیجه نرسیده با توجه به شرایط خاص این محدوده‌ها موردبررسی قرار گرفت؛ بدون شک برگزاری این جلسات دستاوردهای بسیار خوبی برای توسعه و رونق معادن با رویکرد حفظ منابع طبیعی دارد.

    وی بر ضرورت تحقق شعار سال مبنی بر «سرمایه‌گذاری برای تولید» تأکید کرد و افزود: احیا و بازسازی معادن به نوعی تولید منابع پایه محسوب می‌شود.

    مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی تصریح کرد: نسبت به یک یا دو دهه قبل میزان سطوحی که بابت بحث اکتشاف معادن و بهره‌برداری از این معادن شناسایی شده‌اند به میزان قابل توجهی رسیده است.

    وی بر ضرورت احیا و بازسازی در بخش‌های تخریب شده تأکید کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین رویکردهای ما این است که کنار بحث توسعه معادن و رونق کار معدن‌داران بتوانیم بخش‌های تخریب شده را احیا و بازسازی کنیم.

     در ادامه جلسه به منظور تعامل بیشتر هریک از اعضای کارگروه تعامل فعالیت‌های معدنی در عرصه منابع طبیعی مواردی را مطرح کردند و پس از بحث و بررسی تصمیمات لازم در جهت تسهیل امور اتخاذ شد

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.