به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ عبدالمجید اکبری، صبح سه شنبه در نشست هماندیشی با موضوع «مسجد برقرار» که در مسجد «شهید شاه آبادی» اختیاریه برگزار شد، بر لزوم فعالسازی مساجد بهعنوان پایگاههای فرهنگی و اجتماعی تأکید کرد.
وی با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری، از دغدغه ایشان برای برقراری مساجد سخن گفت و خواستار باز بودن درب مساجد از طلوع آفتاب تا پس از نماز مغرب و عشاء شد.
فرمانده ناحیه مفتح سپاه محمد رسولالله (ص) منطقه ۳ تهران با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اهمیت مساجد، اظهار داشت: حضرت آقا چند سال پیش دغدغه خود را درباره مساجد مطرح کردند و تأکید داشتند که مساجد کشور، بهویژه در تهران، باید بهصورت «مسجد برقرار» فعالیت کنند، این به این معناست که مساجد از نماز صبح تا طلوع آفتاب، پیش از ظهر تا پس از نماز ظهر و عصر، و تا بعد از نماز مغرب و عشاء باز باشند تا هر فردی که قصد اقامه نماز دارد، بتواند به مسجد دسترسی داشته باشد.
وی افزود: در پایتخت انقلاب اسلامی، شایسته نیست که برخی مساجد در زمانهای نماز بسته باشند و مردم مجبور شوند در پارکها یا کنار خیابان نماز بخوانند. این وضعیت زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست و باید با جدیت برای رفع آن اقدام کنیم.
فرمانده ناحیه مفتح با بیان اینکه صرف باز بودن درب مسجد برای جذب جوانان کافی نیست، گفت: امروز جوانان ما به مراکز مختلفی مانند کافهها، گیمنتها و سایر اماکن که خدمات ۲۴ ساعته ارائه میدهند، جذب میشوند، اما بسیاری از این مکانها فعالیتهای فرهنگی و دینی ندارند، مساجد باید بهعنوان خانه خدا، پناهگاه و مرجع مردم در مسائل مختلف باشند و همه اقشار بتوانند در آن حضور یابند.
وی افزود: برای جذابیت مساجد، باید الزامات و برنامههای متنوعی در نظر گرفته شود. بهعنوان مثال، اگر خادم مسجد نتواند در تمام ساعات حضور داشته باشد، بسیج آمادگی دارد با همکاری نمازگزاران، هیئت امنا و نیروهای بسیج، خادمین افتخاری را بهصورت شیفتبندی سازماندهی کند تا در ساعات موردنیاز، مسجد باز بماند و خدمات لازم ارائه شود.
سرهنگ اکبری به ظرفیتهای فرهنگی مساجد اشاره کرد و اظهار داشت: برگزاری کلاسهای تقویتی برای دانشآموزان و دانشجویان با استفاده از توان معاونت علمی-پژوهشی بسیج، قرائت ادعیه و دعاها، و فعالیتهای فرهنگی برای خواهران در ساعات صبح و بعدازظهر، از جمله برنامههایی است که میتواند مساجد را فعالتر کند.
وی افزود: مساجد میتوانند با ایجاد صندوقهای قرضالحسنه، میزهای خدمت، مشاورههای فرهنگی، روانشناسی و حقوقی، به رفع مشکلات مردم محل کمک کنند. این اقدامات باعث میشود مسجد به محور فعالیتهای محله تبدیل شود و مردم اقدامات خود را با هماهنگی امام جماعت و مسئولین مسجد انجام دهند.
فرمانده ناحیه مفتح با اشاره به فعالیتهای امور مساجد تهران، گفت: از سال گذشته، امور مساجد تهران طرح «مسجد برقرار» را آغاز کرده و از ابتدای ماه مبارک رمضان امسال، همکاری ما با این مجموعه تقویت شده است. در منطقه ۳ تهران، تاکنون در ۹ یا ۱۰ مسجد حضور یافتهایم و این نشستها بهصورت همزمان در ۲۳ مسجد دیگر در مناطق مختلف تهران برگزار میشود.
وی افزود: برآورد میشود تا ماه مبارک رمضان آینده، بتوانیم در ۱۲۰۰ مسجد تهران حضور یابیم و این طرح را اجرایی کنیم. این اقدام در راستای رفع دغدغه مقام معظم رهبری است که در دیدار با ائمه جماعات و گفتوگو با حاجآقای محمدابراهیم، مسئول امور مساجد، بر اهمیت مسجد برقرار تأکید کردهاند.
سرهنگ اکبری در پایان با دعوت از همه نمازگزاران و مسئولین برای مشارکت در این طرح، اظهار داشت: امیدواریم با همت و دعای شما بزرگواران و برکت صلوات بر محمد و آل محمد، شاهد فعالیت و برقراری مساجد نهتنها در تهران، بلکه در سراسر کشور باشیم. مساجد باید به محلی برای حضور همه مردم و تحقق محلات اسلامی تبدیل شوند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0