کد خبر : 50425
تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 آوریل 2025 - 18:11
  • نویسنده :
  • -

    چه عواملی امنیت فضای دانشگاه و خوابگاه را به چالش می‌کشند

    چه عواملی امنیت فضای دانشگاه و خوابگاه را به چالش می‌کشند

    رئیس صندوق رفاه گفت: نبود رویه یکسان در مدیریت رخدادهای امنیتی میان دانشگاه ها یکی از مسائلی است که آسیب شناسی شده است و امنیت دانشگاه‌ها و دانشجو را به چالش می‌کشاند.

    به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم صبح امروز در چهارمین نشست دبیران شورای هماهنگی معاونین دانشجویی مناطق ده گانه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور که در دانشگاه خوارزمی برگزار شد با اشاره به طرح تامین امنیت خوابگاه ها گفت: خوابگاه یک محل فقط برای اقامت نیست بلکه خانه دوم دانشجویان تلقی می‌شود خانه‌ای که یک انسان در آنجا رشد می کند بنابراین باید تمام آیتم‌های رشد را داشته باشد جایی است که در آنجا اغلب دانشجویان ما کم سن و سال هستند به عبارت دیگر کم تجربه هستند تجربه را در انجا می آزمایند و این در آینده نقش اساسی برای دانشجویان خواهد داشت.

    وی ادامه داد: دانشجویان از خوانواده های خود دور هستند و در خوابگاه‌های ما سکنا کرده‌اند ما باید قدر این مسئولیتی که بر عهده ما گذاشته شده است بدانیم.

    رئیس صندوق رفاه دانشجویان افزود: ما با انسان‌هایی که آینده این کشور را خواهند ساخت روبرو هستیم ، وقتی فردی معاون دانشجویی می‌شود این مسئولیت تنها روی کاغذ نیست بلکه به صورت کلی همه چیز بر عهده این بزرگواران است، اگر این محیط امن نباشد دانشجو چگونه می‌تواند با آسودگی بیاموزد رشد کند و واقعا بدرخشد.

    گنجی افزود: به نظر من امنیت صرفاً با نصب دوربین و تعویض قفل ها به دست نمی آید امنیت ساختار پیچیده و چند لایه دارد باید به همه آنها توجه شود از طراحی فضا، حضور نیروهای آموزش دیده گرفته تا وجود سامانه‌های ارتباطی، از همه مهم‌تر اعتماد سازی بین دانشجویان و مسولان است.

    وی اظهار کرد: دانشجویان ما باید بدانند اگر مشکلی پیش آمد می‌توانند با خیال آسوده بدون ترس از سرزنش یا بی‌توجهی با مدیریت خوابگاه یا با شما بزرگواران به عنوان معاون دانشجویی در میان بگذارد امنیت زمان شکل می‌گیرد که دیوار میان دانشجو و مدیر برداشته شود و اعتماد جایگزین فاصله‌ها گردد.

    گنجی افزود: ما در صندوق دانشجویان بر اساس رسالت مان گزارش‌ها و بازدیدهای مستمر از دانشگاه‌های مختلف کشور داشتیم و به چند محور آسیب‌شناسی رسیده ایم که عرض می‌کنم.

    وی ادامه داد: نبود رویه یکسان در مدیریت رخدادهای امنیتی میان دانشگاه ها یکی از مسائلی است که آسیب شناسی شده است و امنیت دانشگاه‌ها و دانشجو را به چالش می‌کشاند، تاخیر در رسیدگی به شکایات و گزارش‌های دانشجویی، عدم آموزش تخصصی برخی از سرپرستان خوابگاه ها در مواجه با بحران، نبود زیرساختهای ساده اما حیاتی مانند نورپردازی کافی، قفل ایمن یا سامانه هشدار اضطراری، از این نوع موارد است که آسیب شناسی شده است.

    رئیس صندوق رفاه دانشجویان افزود: بی‌تردید این همه نیازمند عزم جمعی و نگاه ملی است و چیزی نیست که قابل حل نباشد، متاسفانه بعضا دیده می‌شود که برخی عزم جدی و همگانی در آن ندارند.

    راه اندازی گروه تخصصی امنیت خوابگاهی

    وی با ارائه چند پیشنهاد افزود: یک گروه تخصصی امنیت خوابگاهی در سازمان یا صندوق با حضور دانشگاه‌ها و با هدف تدوین دستورالعمل‌های یکپارچه و به روز داشته باشیم.

    وی ادامه داد: راه اندازی سامانه ارتباط فوری با مسئولان پیشنهاد دیگری است که راهگشا است، بعضی از دانشگاه‌ها سامانه ندارند که بتوان هر مشکلی به وجود آمد را توسط این سامانه به معاونان دانشجویی انتقال داد.

    گنجی افزود: همچنین پیشنهاد می شود بودجه حمایتی ویژه برای بهسازی فضاهای پرخطر در اختیار دانشگاه ها به ویژه دانشگاه‌های محروم قرار داده شود.

    وی ادامه داد: همچنین می توان دوره‌های آموزشی برای مدیران و سرپرستان خوابگاه‌ها با محوریت روانشناسی، ارتباطات و مدیریت بحران برگزار کرد. کسانی که به عنوان مدیر خوابگاه قرار می گیرند باید خود الگو باشند و سواد اداره خوابگاه را داشته باشند.

    رئیس صندوق رفاه دانشجویان ادامه داد: به بحث امنیت در خوابگاه نباید به عنوان یک امتیاز نگاه کنیم بلکه حق بدیهی دانشجویان است.

    درخواست دانشگاهها برای تعیین قیمت غذا

    وی در ادامه به بحث تعیین قیمت غذای دانشجویی اشاره کرد و گفت: اشتیاق نداریم قیمت غذای دانشجویی را تعیین‌ کنیم اگر تعیین می‌کنیم به درخواست دانشگاه ها است، ۸۸ دانشگاه درخواست داشته اند قیمت غذا تعیین‌کنیم.

    وی به برنامه هفته خوابگاه های دانشجویی اشاره کرد و افزود: برنامه هفته خوابگاه های دانشجویی ۱۳ الی ۱۹ اردیبهشت ماه انشالله اجرا می شود، اسامی روزهای هفته خوابگاه ها را تا جمعه تدوین کرده ایم که امروز به دانشگاه ها ارسال می‌ شود. به عنوان مثال روز شنبه را به نام خوابگاه سبز نامگذاری کرده ایم. منطور از خوابگاه سبز، مدیریت انرژی، حفظ محیط زیست و ایمن سازی است‌.

    گنجی در ادامه با اشاره به بحث بیمه لپ تاپ و موبایل دانشجویان گفت: در ساعات اول اعلام زمان ثبت‌نام ۱۲۰۰ الی ۱۳۰۰ نفر از دانشجویان ثبت نام‌کردند و اکنون بیش از ۴ هزار نفر ثبت‌نام‌کرده اند. دانشجویان برای بیمه لپ تاپ و موبایل پولی پرداخت نمی کنند، دانشجویان تا ۱۵ اردیبهشت ماه بیشتر برای ثبت نام فرصت ندارند.

    وی با اشاره به بحث وام ودیعه مسکن دانشجویی گفت: تمام دانشجویانی که ثبت نام کرده بودند همه این وام را دریافت کردند، ۱۴۳ میلیارد وام ودیعه مسکن پرداخت شد.

    وی ادامه داد: حدود ۶۸۰ میلیارد هم از سازمان ستاد ملی جمعیت اخذ کرده ایم‌ و در حساب صندوق وجود دارد دانشجویان می توانند برای وام ودیعه مسکن ثبت نام‌ کنند ما مشکل خاصی نداریم.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.