کد خبر : 48565
تاریخ انتشار : دوشنبه 21 آوریل 2025 - 15:11
  • نویسنده :
  • -

    طرح نجات جنگل‌های زاگرس آغاز شد

    طرح نجات جنگل‌های زاگرس آغاز شد

    با هدف حفاظت از ۶ میلیون هکتار جنگل در معرض خطر، طرح نجات زاگرس با حضور مسئولان سازمان جنگل‌ها، منابع طبیعی و نمایندگان ۱۲ استان زاگرس‌نشین کلید خورد.

    – اخبار اقتصادی –

    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری در سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور برگزار شد که هدف اصلی آن نجات و حفظ 6 میلیون هکتار از جنگل‌های زاگرس بود. این نشست با حضور نمایندگان سازمان برنامه و بودجه از 12 استان زاگرس‌نشین و همچنین مسئولان و کارشناسان حوزه جنگل‌ها برگزار شد.

    در سال‌های اخیر، جنگل‌های زاگرس به دلیل تهدیدات مداوم نظیر خشکسالی، آتش‌سوزی، آفات و تخریب‌های انسانی، با خطرات جدی مواجه شده‌اند. این تهدیدات نه تنها اکوسیستم این منطقه را تهدید می‌کنند، بلکه منابع آبی، خاکی و مراتع حاشیه‌ای را نیز در معرض آسیب قرار داده و لزوم تدوین برنامه‌های حفاظتی و مدیریتی جامع را بیش از پیش آشکار کرده‌اند.

    خطر جدی فرونشست زمین در گلستان/ ‌آتش‌سوزی در کمین جنگل‌ها‌

    قرار است در پی این نشست‌ها و همایش‌هایی که در آینده برگزار خواهد شد، برنامه‌ای منسجم برای نجات جنگل‌های زاگرس تدوین شود.

    در ادامه، رضا احمدی مجری طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت با اشاره به وضعیت فعلی منطقه زاگرس، اعلام کرد که این منطقه با چالش‌هایی چون فقر، فرسایش ژنتیکی و کاهش تنوع زیستی روبرو است.

    وی تأکید کرد که یکی از محورهای اصلی این طرح ملی باید به زاگرس اختصاص یابد، چراکه این منطقه یکی از کهن‌ترین و غنی‌ترین اکوسیستم‌های جنگلی جهان به شمار می‌رود.

    به گفته وی، جنگل‌های زاگرس حدود 130 قرن پیش شکل گرفته‌اند و پس از اوج رشد خود در حدود پنج هزار سال پیش، اکنون در مرحله‌ای از فرسایش ژنتیکی قرار دارند. خشکسالی‌های دهه‌های 80 و 90 خورشیدی منجر به نابودی میلیون‌ها اصله درخت بلوط – که نماد اصلی این منطقه‌اند – شده است.

    وی ادامه داد که سیاست‌گذاران باید به اهمیت تاریخی و قدمت منطقه زاگرس توجه ویژه داشته باشند و برای آن برنامه‌ریزی‌های منسجم، علمی و پایدار ارائه دهند. همچنین به سابقه تاریخی کشت گندم و جو در این منطقه اشاره کرد که به حدود 110 سال پیش بازمی‌گردد.

    وی خاطرنشان کرد که از 13 اقلیم متفاوت ایران، 11 اقلیم در منطقه زاگرس مشاهده می‌شود و عمدتاً در این منطقه تمرکز یافته‌اند.

    در پایان، احمدی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت کاشت درخت، گفت که تاکنون 460 میلیون نهال در منطقه زاگرس تولید و کاشته شده است. در حال حاضر، 52 نهالستان در این منطقه فعال هستند و از میان بیش از 9 هزار گونه گیاهی موجود در کشور، حدود یک‌سوم آن‌ها در جنگل‌های زاگرس یافت می‌شود؛ گونه‌هایی که بسیاری از آن‌ها خواص دارویی و درمانی دارند.

    وی تأکید کرد که اولویت‌گذاری در طرح کاشت یک میلیارد درخت باید به‌گونه‌ای باشد که جنگل‌های زاگرس در مرکز توجه قرار گیرند تا از تخریب بیشتر آن‌ها جلوگیری شده و این اکوسیستم منحصربه‌فرد حفظ شود.

    انتهای پیام/

     

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.