به گزارش اکوایران، محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، اعلام کرد که میزان بارش‌های این استان در سال آبی جاری ۴۵ درصد کمتر از میانگین درازمدت بوده و این کاهش باعث شده است تا حجم ذخایر آبی سدهای تأمین‌کننده آب تهران به حداقل برسد.

او با اشاره به اینکه تنها ۶ درصد ظرفیت مخازن سدهای امیرکبیر، لتیان، لار و ماملو پر است، تأکید کرد: «صرفه‌جویی در مصرف آب دیگر یک انتخاب نیست، بلکه امری اجتناب‌ناپذیر برای عبور از این شرایط بحرانی است.»

اردکانی با بیان اینکه تهران یک‌چهارم آب شرب کشور را مصرف می‌کند، افزود: «در حال حاضر ۶۰ درصد شهروندان تهرانی تا دو برابر الگوی مصرف و ۵ درصد بیش از دو برابر این الگو، آب مصرف می‌کنند. سرانه مصرف روزانه هر شهروند تهرانی ۲۵۰ لیتر است که بسیار بالاتر از استاندارد ۱۳۰ لیتری محسوب می‌شود.»

به گزارش ایلنا، مدیرعامل آبفای تهران از شهروندان خواست با کاهش حداقل ۲۰ درصدی مصرف آب، مانع از اعمال محدودیت‌های اضطراری شوند و تأکید کرد که همراهی عمومی می‌تواند از بروز مشکلات جدی در تأمین آب شرب تهران جلوگیری کند.

ادامه روند کاهش بارندگی و افت بی‌سابقه ذخایر آبی تهران

روز گذشته نیز، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران اعلام کرد که سدهای امیرکبیر و لتیان به پایین‌ترین سطح ذخیره آب خود از زمان بهره‌برداری رسیده‌اند. این کاهش شدید نتیجه بارش‌های اندک سال آبی جاری و ادامه کم‌آبی از سال گذشته است.

بهزاد پارسا، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران، با اشاره به ثبت ۸۸.۳ میلی‌متر بارش از ابتدای سال آبی تاکنون، این میزان را ۴۵ درصد کمتر از متوسط بلندمدت دانست. وی افزود: «با گذشت نیمی از اسفند، تنها ۴.۳ میلی‌متر بارش ثبت شده که نسبت به سال گذشته ۵۳ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت ۷۷ درصد کاهش یافته است.»

پارسا همچنین از کاهش شدید ذخیره برفی در حوضه‌های آبریز سدها خبر داد و تأکید کرد که این وضعیت باعث کاهش روان‌آب‌های بهاری خواهد شد. او از شهروندان خواست با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و افزایش مصرف آب برای خانه‌تکانی، در مدیریت مصرف آب مشارکت کنند.

او با اشاره به اینکه منابع آبی تهران محدود است و کاهش بارش‌ها تأمین آب را با چالش روبه‌رو کرده، اظهار داشت: «تاکنون با مدیریت منابع آب سطحی و زیرزمینی، مشکلی در تأمین آب تهران ایجاد نشده است، اما همراهی مردم برای عبور از این شرایط ضروری است.»

بر اساس گزارش اکوایران، میزان بارش‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری (۱ مهر) تا ۲۷ بهمن، ۴۳.۳ درصد کمتر از میانگین بلندمدت بوده است. همچنین، تنها استان‌های مازندران و خراسان جنوبی بارشی بالاتر از حد نرمال داشته‌اند، درحالی‌که استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۵.۱ درصد کاهش بارش، بدترین وضعیت را تجربه می‌کند.