اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز خود بررسی دوفوریت طرح «جامع سرمایه‌گذاری در تمامی حوزه‌های شهری» را روی میز بررسی خود قرار دادند که مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در تشریح این لایحه گفت: پیشنهاد بنده این است که طرح به صورت یک فوریت ارائه شود تا کمیسیون‌ها پیشنهادات خود را به کمیسیون برنامه و بودجه ارائه بدهند و پیشنهاد دیگرم این است که دوفوریت باقی بماند و از شهرداری بخواهیم که ظرف ۲۰ روز لایحه خود را به شورا ارائه دهد.

وی با بیان اینکه ایجاد مرکز تجارت جهانی در طرح جامع شهر تهران پیش بینی شده که باید با سرمایه گذاری شکل بگیرد؛ اما هنوز شکل نگرفته است، افزود: زمانی قرار بود بوستان ولایت را به این امر اختصاص دهند اما بنده تأکید کردم که نباید این مرکز در بوستان احداث شود و از آن جلوگیری شد. با توجه به این سند سرمایه گذاری که وجود دارد می دانیم که باید چگونه عمل کنیم. باید دست شهرداری تا حد زیادی باز باشد تا بتواند در بخش های مختلف وارد عمل شود.

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در جریان بررسی دو فوریت طرح برنامه جامع سرمایه گذاری در کلیه حوزه های شهری گفت: آقای چمران، بنده نیز سابقه‌ی خدمت در مجموعه‌ی شهرداری را داشته‌ام و در تمامی سال‌هایی که مقام معظم رهبری، شعار سال را به‌ویژه در حوزه‌ی اقتصاد مطرح فرموده‌اند، شورای اسلامی شهر تهران همواره در همان ایام، مصوباتی در این خصوص گذرانده است؛ از جمله در همین دوره‌ی اخیر، و از جمله در سال ۱۴۰۳ (یعنی سال گذشته) که جناب آقای صادقی نیز به‌صورت جدی پیگیر موضوع بوده‌اند.

او ادامه داز: با این حال، باید اذعان کرد که در سال ۱۴۰۲ عملاً هیچ اقدام مؤثری در این زمینه صورت نگرفت. اگر اکنون از شهرداری گزارش عملکردی در خصوص تحقق شعار سال ۱۴۰۲ بخواهید ــ که خود شورای اسلامی شهر تهران نیز در این خصوص مصاحبه‌هایی داشته است ــ مشخص نیست که چه اقدام ملموسی انجام شده است.

امانی با بیان اینکه نکته‌ی دوم، موضوع «تقویت مشارکت در سرمایه‌گذاری» در سال جاری است، تاکید کرد؛ باید مشخص شود که شهرداری تهران دقیقاً در کدام حوزه‌ها می‌تواند در این زمینه نقش‌آفرینی کند. نباید مانند سال ۱۴۰۲ صرفاً از روی احساسات، تصمیمات شتاب‌زده اتخاذ کنیم. در آن مقطع مقرر شده بود که شهرداری لایحه‌ای در این خصوص ارائه دهد که یا اساساً ارائه نشده، یا اگر هم ارائه شده، پیگیری و اقدام مؤثری در پی نداشته است. ما مصوبه‌ای را گذراندیم، اما عملاً خروجی‌ای نداشت.

امانی اضافه کرد: در حال حاضر به نظر می‌رسد همان سناریو در حال تکرار است. از نظر بنده، ضروری است با واقع‌بینی بیشتر به موضوع نگاه کنیم. باید ابتدا بررسی شود که شهرداری تهران در راستای شعار سال ۱۴۰۴ که توسط مقام معظم رهبری با تمرکز بر «سرمایه‌گذاری برای تولید» مطرح شده، واقعاً چه توان و ظرفیتی برای ایفای نقش دارد. سپس بر اساس آن ظرفیت‌ها، از شهرداری درخواست لایحه شود و شورا نیز بر اساس آن تصمیم‌گیری کند.

او ادامه داد: اگر شورا بدون دریافت لایحه از شهرداری، خود به تصویب مصوبه‌ای اقدام کند، همان سرنوشت سال ۱۴۰۲ تکرار خواهد شد و مصوبه‌ی جدید نیز بدون اثر باقی خواهد ماند. لذا بنده تقاضا دارم که در این موضوع شتاب‌زده عمل نکنیم و با درنظر گرفتن واقعیات، توانمندی‌ها و محدودیت‌های شهرداری، تصمیم‌گیری کنیم.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: به‌عنوان مثالی روشن، می‌توان به تجربه‌ی شهرداری تهران در حوزه‌ی واردات اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها اشاره کرد. در این موضوع، شهرداری رأساً وارد عمل شد و اقدام به واردات مستقیم کرد؛ در حالی‌که از همان ابتدا تأکید می‌کردیم این وظیفه و نقش باید به بخش خصوصی واگذار شود و شهرداری نباید خود را به یک واردکننده‌ی وسایل حمل‌ونقل تبدیل کند.

او ادامه داد: این سؤال مطرح است که آیا شهرداری قصد دارد این نگاه را تغییر دهد و عملاً فضا را برای بخش خصوصی باز کند و امنیت و بستر لازم را برای سرمایه‌گذاری آن‌ها فراهم آورد؟ بنده چنین اراده و دیدگاهی را در ساختار فعلی شهرداری نمی‌بینم.

 در ادامه  باقری معاون برنامه ریزی و امور شورای شهرداری تهران با حضور در صحن علنی شورای شهر تهران با بیان اینکه ۱۴ جلسه رسمی برای تحقق شعار سال و سرمایه گذاری در شهرداری تشکیل شده است، گفت: شهرداری لایحه ای را برای ارائه به شورا آماده کرده و طبیعی است که در کمیسیون ها بررسی می شود و برای تصویب به شورا می آید. ما تا روز دوشنبه هفته آینده لایحه پیشنهادی خود را برای طرح در شورا ارائه می دهیم چراکه روز شنبه در شورای معاونین بررسی نهایی را برای ارائه در صحن انجام خواهیم داد.

  در نهایت اعضای شورای شهر تهران پیشنهاد دوم چمران را پذیرفته و به دو فوریت طرح رأی مثبت دادند.