به گزارش اکوایران، بهنام بخشی روز چهارشنبه با بیان این‌که در روزهای اخیر به‌واسطه افزایش دمای هوا، مصرف شبانه‌روزی آب شهروندان تهرانی با ۱۵۰ هزار مترمکعب افزایش در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته به سه میلیون مترمکعب رسیده است، افزود: این در حالی است که رکورد سه میلیون مترمکعبی آب در سال گذشته در روزهای اواسط اردیبهشت‌ماه به ثبت رسیده بود.

در گزارش ایرنا آمده است که او یکی از دلایل افزایش مصرف آب شهروندان تهرانی در روزهای اخیر را راه‌اندازی زودهنگام سامانه‌های سرمایشی و کولرهای آبی دانست و گفت: هر کولر آبی که وارد مدار بهره‌برداری می‌شود، روزانه حدود ۱۸۰ تا ۲۵۰ لیتر یعنی معادل یک نفر آب مصرف می‌کند.

مردم تهران به پویش ۲۰ در۳۰ بپیوندند

بخشی با اعلام این‌که این شرکت برای آگاهی شهروندان از راهکارهای صرفه‌جویی در مصرف آب، در روزهای اخیر نسبت به طراحی و اجرای پویشی با عنوان ۲۰ در ۳۰ اقدام کرده است، افزود: این پویش با ارائه راهکارهایی ساده شهروندان خوش‌مصرف را به کاهش روزانه ۲۰ لیتر و مشترکان پرمصرف را به کاهش ۲۰ درصدی مصارف آب خود بدون ایجاد محدودیت در مصارف ضروری دعوت می‌کند.

به ‌گفته او، شهروندان می‌توانند با عضویت در کانال @۲۰_۳۰_tehran_abfa در پیام‌رسانه بله ضمن همراهی با این پویش، از راهکارهای ارائه شده برای صرفه‌جویی در مصارف خود بهره‌مند شوند.

سخنگوی شرکت آب و فاضلاب استان تهران با قدردانی از مشترکان خوش‌مصرف برای رعایت الگوی مصرف تعیین شده، از مشترکان پرمصرف (مصارف بین ۱۲ مترمکعب تا ۲۴ مترمکعب در ماه) دعوت کرد با کاهش مصارف خود به سطح الگوی مصرف (۱۲ مترمکعب در ماه) از مشمول شدن برای پرداخت هزینه‌های تصاعدی آب‌بها پرهیز کنند و مشترکان بدمصرف (مصرف‌کنندگان بیش از ۲۴ مترمکعب در هر ماه) نیز در صورت دریافت اخطار بدمصرفی، با کاهش مصارف خود، مشمول محدودیت‌های قطع ۱۲ ساعته آب نشوند.

بخشی، میزان مشترکان بدمصرف این شرکت را بین ۵ تا ۶ درصد مجموع مشترکان دانست و افزود: شهروندان می‌توانند از طریق سامانه ۱۲۲ مصادیق بدمصرفی را گزارش دهند و همیاران آب نیز که در سطح شهر فعال هستند در صورت مشاهده بدمصرفی، نسبت به اعمال محدودیت برای این‌گونه مشترکان اقدام خواهند کرد.

او همچنین از الزام اداره‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان تهران برای کاهش ۲۵ درصدی مصارف آب خود نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: در صورت بی‌توجهی دستگاه‌های اجرایی به اخطارهای کاهش ۲۵ درصدی مصارف آب خود، ضمن اعلام رسانه‌ای نام دستگاه‌های متخلف، محدودیت قطع آب نیز اعمال خواهد شد.

کاهش 50 درصدی پرشدگی سدها

همچنین بر اساس تازه ترین آماری که از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران درج شده، از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۴۰۳) تا ۲۳ فروردین ماه درصد پرشدگی سدها به ۵۰ درصد رسیده است که نشان می دهد هنوز نیمی از ظرفیت سدها خالی از آب است و در هم‌سنجی با پارسال (۲۳ میلیارد و ۳۲۰ میلیون متر مکعب) کاهش دارد.

گرچه درصد پرشدگی سدها اندکی رشد را نشان داده است اما میزان آب ورودی به سدها نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۳۵ درصدی دارد. بر اساس آمار منتشره ۱۳ سد کشور هم بین ۲۵ تا ۷۵ درصد کاهش حجم آب نسبت به سال گذشته را نشان می دهند.