خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ «سینما» یکی از هنرهای هفتگانه پرطرفدار در میان عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویسها و گروههای خبری رسانهها به خود اختصاص میدهد و هنرمندان این رشته به ویژه بازیگران سینما، به نوعی زیر ذرهبین جامعه هستند و به همین دلیل به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل میشوند.
از آغاز سال ۱۴۰۴، سینمای ایران در حال و هوای اکران نوروزی بود و تنور نسبتاً گرمی را در اکران نوروزی نیز شاهد بودیم که شاید این موضوع را میتوان به اکران چند فیلم از میان فیلمهای جشنواره فیلم فجر نسبت داد. ضمن اینکه فیلم «موسی کلیم الله (ع)» نیز تبلیغات گستردهای در تلویزیون و سطح شهر داشت و مردم عادی را به سمت سینماها کشاند؛ همچنان که در هفته گذشته امکان نمایش این فیلم در شهرهای بدون سینما نیز فراهم شد. همچنین فیلم سینمایی «پیشمرگ» و «رها» ۲ فیلم دیگری بودند که در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمدند؛ «پیشمرگ» که سیمرغ مردمی جشنواره را از آن خود کرده بود، شاید آن طور که باید و شاید، مخاطب نداشت اما فیلم «رها» که ساخته یک فیلم اولی بود، توانست اکران خوبی را پشت سر بگذارد. ضمن اینکه در هفته گذشته نیز به مناسبت روز ارتش و شهادت سپهبد علی صیاد شیرازی، اکران فیلم سینمایی «صیاد» دیگر فیلم حاضر در جشنواره فجر نیز به اکران اضافه شد.
در ادامه درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه به صورت گزارشی، پیشروی مخاطبان همراه خبرگزاری مهر قرار دهیم.
دیدار نوروزی رئیس جمهور با علی نصیریان
در هفته دوم تعطیلات نوروزی، مسعود پزشکیان رئیس جمهور همزمان با فرارسیدن روز جهانی هنرهای نمایشی، به دیدار علی نصیریان هنرمند پیشکسوت سینما و تئاتر رفت و ضمن تبریک نوروز و فرارسیدن سال جدید خورشیدی، با او درباره وضعیت سینما و تئاتر گفتگو کرد. پزشکیان ضمن ابراز خوشحالی از دیدار با نصیریان گفت که من علاقه زیادی به هنرهای نمایشی دارم اما آنقدر برنامهها و مشکلات ما زیاد است که چندان وقتی برای رفتن به تئاتر و سینما پیدا نمیکنم.
علی نصریان نیز گفت که وظیفه تئاتر پرداختن به مشکلات و مسائل اجتماعی است و نیاز مردم فقط آب و نان نیست، آنها نیاز به خوراک روحی هم دارند. اخبار بد از جنگ و مشکلات باعث شده است که روحیه مردم تشنه شود و تئاتر و سینما میتوانند روح مردم را آرام کنند؛ هنر و فرهنگ هویت ما و دریچهای برای تنفس مردم است.
رئیس جمهور اظهار کرد: فراتر از زاویه نگاه صرفاً هنری، از زاویه نگاه علوم اجتماعی و مدیریتی میگویم، وقتی انتقاد و مشکلی را مطرح میکنیم ولی راهی نشان نمیدهیم، باعث بروز هرج و مرج میشود.
خبرهایی از اولین جشنواره فیلم فضای باز
اولین جشنواره فیلم فضای باز ایران که فراخوانش در اسفند سال گذشته منتشر شده بود، مهلت ارسال اثرش را تا ۱۵ فروردین ماه تمدید کرد. این جشنواره که اردیبهشت ماه به ریاست سعید نجاتی و دبیری سیاوش چراغیپور برگزار میشود، در بخش رقابتی، فیلمهای کوتاه در قالبهای داستانی، مستند، انیمیشن و تجربی به همراه فیلمنامههای کوتاه مورد داوری قرار میگیرند.
همچنین، در این رویداد محمد علیزادهفرد به عنوان مدرس بوتکمپ داستانی، کارگاه «از ایده تا اجرا» و تیام یابنده به عنوان مدرس بوتکمپ VR کارگاه «کارگردانی ۳۶۰ درجه» را برگزار میکند.
بوتکمپ فیلمسازی «از ایده تا اجرا» یک تجربه آموزشی فشرده و عملی است که به علاقهمندان به سینما این امکان را میدهد تا فرآیند فیلمسازی را در یک زمان محدود و بهصورت کاربردی از مرحله ایدهپردازی تا تولید و اجرا تجربه کنند. بوت کمپ VR «کارگردانی ۳۶۰ درجه» نیز یک دوره آموزشی فشرده و عملی است که در آن شرکتکنندگان طی پنج روز، مهارتهای لازم برای کارگردانی فیلمهای ۳۶۰ درجه را از نزدیک تجربه میکنند.
در هفتهای که گذشت نیز، آمار آثار ارسالی به جشنواره فیلم فضای باز (اپن ایر) اعلام شد؛ بر اساس این خبر ۳۷۶ اثر در بخش فیلمنامه و ۴۹۳ اثر در بخش فیلم متقاضی حضور در رقابت نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز (اپن ایر) شدهاند. از میان فیلمهای راهیافته ۳۴۷ اثر داستانی، ۸۰ فیلم مستند، ۳۰ فیلم پویانمایی و ۳۶ فیلم تجربی هستند. همچنین، فهرست تمامی آثار ارسالی به بخش «فیلم کوتاه» و بخش «فیلمنامه» اعلام شد.
جنجالی که یک ادعا به پا کرد!
در هفتهای که گذشت، روابط عمومی مؤسسه سینماشهر خبری برای رسانهها ارسال کرد که گزارشی از دیدار حبیب ایلبیگی مدیرعامل مؤسسه سینما شهر با هیئتمدیره اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران بود. در این خبر، اظهارات هیئت مدیره اتحادیه نسبت به عملکرد مدیریت قبلی موسسه مطرح و مطالبی درباره بروز یکسری تخلف در خرید تجهیزات فنی سینما درج شده بود.
نادر رضایی صدابردار باسابقه سینما و رئیس هیئت مدیره اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی سینمای ایران با اشاره به ایرادات قانونی در تهیه قراردادها بدون توجه به توصیه کارشناسان که توسط اتحادیه صورت گرفت، بیان کرد: ما تا جایی که بررسی کردیم خریدها از یک مغازهدار در خیابان جمهوری صورت گرفته بود و با توجه به هزینههای میلیاردی اساساً قراردادها باید با یک شرکت صورت بپذیرد نه با یک فرد و شخص خاص منعقد شود، آن هم تجهیزات بیکیفیت و اصطلاحاً برای مصرف خانگی که قرار بود بهمنظور استفاده در سالنهای سینما تهیه شوند و تنها پاسخی که به ما داده شد پیرامون ثبت شرکت آن هم پس از خرید بود تا منع قانونی به وجود نیاید. درحالیکه امروز با مراجعه به اسناد موجود تاریخ ثبت شرکت و تاریخ خریدهای میلیاردی گواه این تخلف است.
در این خبر همچنین درج شده بود که در پاسخ به این انتقادات، مدیرعامل فعلی موسسه سینما شهر تاکید کرد که مؤسسه سینما شهر با توجه به مشکلات به وجود آمده بههیچعنوان در بحث خرید تجهیزات فنی ورود نخواهد کرد، چراکه این موضوع سیاستی اشتباه بوده که پیشاز این وجود داشته است.
این مطلب در روزهای گذشته بازتاب زیادی داشت و هاشم میرزاخانی مدیرعامل سابق موسسه هم تخلف را تکذیب کرد و این واکنش میرزاخانی تا جایی پیش رفت که در آخرین روز هفته، متن بیانیه تکذیبیه خود را در اختیار یکی از رسانهها قرار داد.
انتشار ۲ فراخوان در سینمای کوتاه
در هفته گذشته، فراخوان پانزدهمین دوره جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران «جایزه ایسفا» و فراخوان هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران با محوریت «اقتباس: نظریه و عمل» منتشر شد.
بر این اساس، تمامی فیلمهای کوتاه با هر ساختار، گرایش و تفکری، با مدت زمان حداقل ۳ دقیقه و حداکثر ۳۰ دقیقه که از ابتدای فروردین ۱۴۰۲ تا پایان خرداد ۱۴۰۴ ساخته شدهاند و برای دورههای قبلی جوایز ایسفا ارسال نشدهاند، میتوانند فرم تقاضای شرکت در این دوره جوایز ایسفا را تکمیل کنند. فیلمسازان فیلم کوتاه از ۱۶ فروردین میتوانند با مراجعه به سایت ایسفا و مطالعه فراخوان پانزدهمین دوره جوایز ایسفا، آثار خود را ثبتنام کنند. آخرین مهلت ثبتنام و همچنین ارسال آثار ٣١ خرداد ۱۴۰۴ خواهد بود. مراسم پایانی پانزدهمین دوره جوایز ایسفا به دبیری هادی معنویپور، شهریور ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.
همچنین، هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران به دبیری رامتین شهبازی، با محوریت «اقتباس: نظریه و عمل» بهمنظور بررسی ابعاد مختلف اقتباس در سینمای کوتاه، از جمله برداشتهای آزاد، الهام، تأثیرپذیری و بازسازیهای خلاقانه، برگزار میشود.
مهلت ارسال چکیدههای مقالات برای این همایش تا اول خرداد است و نتایج چکیدههای پذیرفتهشده در تاریخ ۲۵ خرداد اعلام خواهد شد.
سیمرغ چهارم «شمال از جنوب غربی» برای آزادی زندانیان
در هفتهای که گذشت، خبری آمد که در اقدامی انساندوستانه، ۴ زندانی جرایم مالی غیرعمد، با حمایت مالی تهیهکننده فیلم سینمایی «شمال از جنوب غربی» و با همکاری سپاه کربلا، از زندان شهرستان نوشهر آزاد و به آغوش خانوادههای خود بازگشتند.
مهدی مددکار تهیهکننده فیلم سینمایی «شمال از جنوب غربی» عنوان کرد: فیلم ما روایتی است از غیرت، ایستادگی و اصالت مردمان دیار علویان در برابر ظلم گروهکهای تروریستی. این اثر، متعلق به مردم مازندران است و ما نیز تصمیم گرفتیم افتخار این اثر را با مردم قسمت کنیم. هدیه مالی سیمرغهای جشنواره فجر را به آزادی چهار زندانی جرایم غیرعمد اختصاص دادیم؛ این، سیمرغ چهارم ماست، سیمرغی که پروازش از دل مردم آغاز شد و به دل مردم بازگشت.
«شمال از جنوب غربی» که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر موفق به کسب سه سیمرغ بلورین در بخشهای بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد و بهترین فیلمبرداری شد، بهزودی اکران عمومی خود را در سینماهای کشور آغاز خواهد کرد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0