کد خبر : 45869
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 17 آوریل 2025 - 16:08
  • نویسنده :
  • -

    جشنواره عودنوازی و راه طولانی که برای ارتقا پیش رو دارد

    جشنواره عودنوازی و راه طولانی که برای ارتقا پیش رو دارد

    سومین روز از برگزاری دومین دوره جشنواره عودنوازی شب گذشته با حضور نوازندگان مختلف برگزار شد اما به نظر می‌رسد این رویداد هنوز برای تبدیل شدن به یک جشنواره ملی راه درازی در پیش دارد.


    دریافت
    23 MB


    دریافت
    15 MB

    به گزارش خبرنگار مهر، در سومین و آخرین روز از برگزاری دومین جشنواره عودنوازی قشم روز گذشته ۲۷ فروردین در بخش اجراهای صحنه ای ۸ گروه موسیقی در ۲ بخش تک نوازی و گروه نوازی روی صحنه رفتند.

    سید امیرضا محمدی از مازندران نخستین شرکت کننده بخش تک نوازی بود که قطعانی چون «تقسیم بیاتی» (مقام فولک موسیقی عربی)، «ضربی» به آهنگسازی نزیح بوریش، «زاراجان» (موسیقی فولک کردستان و مازندران) و «تقسیم راست» (مقام فولک موسیقی عربی) را به اجرا درآورد.

    جشنواره عودنوازی و راه طولانی که برای ارتقا پیش رو دارد

    ایرانا کاکاوند دیگر شرکت کننده این بخش بود که از شهر قزوین در این رویداد شرکت داشت. «سروناز» به آهنگسازی منصور نریمان و «لونگا» به آهنگسازی ریاض سنباطی را در سومین شب این جشنواره روی صحنه برد. امیر کوهیار میرزایی و ثمین محمدی دیگر شرکت کنندگان از تهران بودند.
    شهراد شیخی دیگر شرکت کننده تهرانی در سومین روز جشنواره اجرای برنامه داشت و قطعه آواز چهارگاه «دخترک ژولیده» به آهنگسازی علینقی وزیری را نواخت.

    شهراد شیخی حدود ۷ سال است که ساز می نوازد و از شاگردان نجمه صغیر است. او ابتدا علاقه مند به ساز ویلون بود اما با شنیدن صدای عود، به این ساز گرایش پیدا می کند.

    گروه موسیقی «ترنم» به آهنگسازی هستی صادقیان (نوازنده عود) و در کنار آن اوناک رنج بین (نوازنده قانون) در بخش گروه نوازی، بداهه نوازی عود و قانون را اجرا گذاشتند. «سماعی ماهور» به آهنگسازی رفیق طلعت بی و «لونگا سلطانی یگاه» به آهنگسازی ریاض سنباطی از قطعات اجرایی این گروه بود.

    جشنواره عودنوازی و راه طولانی که برای ارتقا پیش رو دارد

    هستی صادقیان از شاگردان نجمه صغیر است و حدود ۸ سال است که ساز می نوازد. او هنرآموخته هنرستان موسیقی تهران و برای اولین بار است که در این جشنواره شرکت می کند.

    در ادامه گروه موسیقی حزین به سرپرستی فاطمه عبدی پور، قطعه «خزان» به آهنگسازی پرویز مشکاتیان را اجرا کردند. تینا قلی زاده و آیلین یزدان دوست از نوازندگان این گروه بودند که با ساز عود همراهی کردند.

    در بخش پایانی رادمان مسافری شرکت کننده تهرانی سه قطعه «لحظه»، «آواز همایون» و «رنگ همایون» به آهنگسازی محمدرضا ابراهیمی را اجرا کرد.

    همچنین اجراهای بخش خیابانی که با پویش «با سازت بیا» شکل گرفته است و اجراهای بخش کافه ای که در روستاهای اطراف جزیره قشم برگزار می شود از جمله برنامه های سومین شب از برگزاری جشنواره عودنوازی قشم بود.

    جشنواره عودنوازی و راه طولانی که برای ارتقا پیش رو دارد

    دومین جشنواره ملی عودنوازی قشم با دبیری محمد فیروزی از ۲۵ تا ۲۸ فروردین ماه توسط شهر کتاب و با میزبانی منطقه آزاد قشم در حال برگزاری است البته به نظر می رسد این جشنواره برای رسیدن به یک رویداد ملی هنوز راه درازی را در پیش دارد و نیازمند حضور افراد با تجربه تر و هماهنگی و برنامه ریزی های منسجم تر برای حضور گروه های حرفه ای تر شرکت کننده از شهرهای مختلف ایران و همچنین سامان دهی مناسب تر برای اسکان و پذیرایی و هماهنگی حضور مهمانان و اهالی رسانه باشد.

    مشخص است که منطقه آزاد قشم در برگزاری جشنواره حسن نیت داشته است اما به دلیل کم‌تجربگی در برگزاری یک رویداد ملی که بر پایه موسیقی استوار است شاهد بی‌نظمی و نبود هماهنگی در برگزاری برخی بخش‌ها بودیم. حضور نداشتن نوازندگان و پیشکسوتان عودنوازی بومی در این رویداد و کم رنگ بودن تبلیغات محیطی و شهری از جمله نکاتی است که انتقاداتی را به همراه داشته است.

    جشنواره عودنوازی و راه طولانی که برای ارتقا پیش رو دارد

    در هر حال جزیره قشم ظرفیت بسیار مناسبی برای برگزاری این جشنواره دارد و مردم بومی شهر هم نشان دادند که به چنین رویدادهایی علاقه مند هستند. این جزیره به دلیل جذابیت های گردشگری می تواند مکان مناسبی برای معرفی بیش تر از قبل ساز عود و حضور علاقه مندان به موسیقی در این منطقه باشد.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.