کد خبر : 39100
تاریخ انتشار : دوشنبه 7 آوریل 2025 - 19:23
  • نویسنده :
  • -

    زیارت باید به‌عنوان مسئله‌ای ملی مورد توجه قرار گیرد

    زیارت باید به‌عنوان مسئله‌ای ملی مورد توجه قرار گیرد

    مشهد – تولیت آستان قدس رضوی به تبیین ابعاد مختلف زیارت پرداخت و بر لزوم توجه به زیارت به‌عنوان یک مسئله ملی در سیاست‌گذاری‌ها تأکید کرد.

    به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله احمد مروی در نشست کارگروه ملی زیارت که با حضور معاون اول رئیس‌جمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداران استان‌های زیارتی و جمعی از مسئولان حوزه فرهنگی کشور امروز دوشنبه ۱۸ فروردین ماه در حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار شد، به تبیین ابعاد مختلف زیارت پرداخت و بر لزوم توجه به زیارت به‌عنوان یک مسئله ملی در سیاست‌گذاری‌ها تأکید و اظهار کرد: زیارت، به‌عنوان یک پدیده معنوی، فراتر از یک عمل عبادی، ابعاد فراوانی دارد؛ حل بسیاری از چالش‌های اجتماعی و فرهنگی از مسیر زیارت ممکن خواهد بود.

    تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به تأثیرات معنوی زیارت، بیان کرد: زیارت به‌عنوان یک سفر معنوی، تأثیر مستقیم و بسزایی در کاهش تنش‌های روانی و افزایش آرامش اجتماعی دارد. زائران در زیارت، انرژی روحی و معنوی خود را تجدید می‌کنند که به کاهش ناهنجاری‌ها و ایجاد فضایی آرام در جامعه منجر شده و به تقویت امنیت اجتماعی کمک می‌کند.

    وی همچنین به تعداد بالای زائران شهرهای زیارتی اشاره کرد و گفت: هر ساله بیش از ۳۰ میلیون زائر به مشهد مقدس سفر می‌کنند و علاوه بر آن، شمار زیادی از مردم به دیگر زیارتگاه‌ها نیز می‌روند؛ به‌طوری‌که مجموع زائران در سطح کشور به حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون نفر می‌رسد. دولت نمی‌تواند نسبت به این مسئله که به‌طور مستقیم با زندگی و رفاه میلیون‌ها نفر در ارتباط است، بی‌تفاوت باشد. اگر زیارت به‌عنوان یک مسئله ملی در نظر گرفته شود، بسیاری از مشکلات دیگر نیز به‌طور خودکار در مسیر حل قرار خواهند گرفت.

    مروی افزود: زیارت در ترویج فرهنگ اهل بیت (ع)، نشر معارف دینی، تربیت دینی مردم و ترویج سبک زندگی اسلامی نقش حیاتی ایفا می‌کند. به همین دلیل، تقویت زیرساخت‌های زیارتی کشور، به‌ویژه در مشهد، امری ضروری است.

    تولیت آستان قدس رضوی در ادامه تصریح کرد: در برنامه هفتم توسعه، هدف‌گذاری شده است که تا پایان این برنامه، تعداد گردشگران و زائران غیرایرانی به ۱۵ میلیون نفر برسند. این هدف‌گذاری نیازمند فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب و امکانات خدماتی است. مشهد که سالانه میزبان حدود ۳۰ میلیون زائر است، به‌ویژه با توجه به اینکه ۸۰ درصد این زائران با وسیله نقلیه شخصی به این شهر سفر می‌کنند، به توسعه بیشتر در بخش پارکینگ‌ها و امکانات حمل‌ونقل عمومی نیاز دارد.

    وی با اشاره به تجربه موفق احداث پارکینگ‌ها، رواق‌ها و صحن‌های جدید در قم توسط دولت، تأکید کرد: این اقدامات از وظایف دولت به شمار می‌آید، نه شهرداری‌ها یا آستان‌های مقدس. آستان‌های مقدس موظف به تسهیل فرآیند زیارت در محدوده حرم مطهر هستند، نه تأمین وسایل نقلیه مانند هواپیما، قطار، اتوبوس یا ساخت پارکینگ‌ها.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.