کد خبر : 42804
تاریخ انتشار : یکشنبه 13 آوریل 2025 - 13:22
  • نویسنده :
  • -

    بایدها و نبایدهای هنر در هفته هنر انقلاب از زبان هنرمند خطه جنوب

    بایدها و نبایدهای هنر در هفته هنر انقلاب از زبان هنرمند خطه جنوب

    یاسوج- فرهاد مصباح کارگردان و هنرمند منطقه جنوب و کهگیلویه و بویراحمد، بایدها و نبایدهای هنر در هفته هنر انقلاب اسلامی را بیان کرده است.

    به گزارش خبرنگار مهر، گروه استان‌ها-سید فرشاد رجایی فر: فرهاد مصباح، بازیگر و کارگردان، متولد ۱۳۵۷ بخش قله رئیسی کهگیلویه است و تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی کارگردانی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز اخذ کرده است

    جنوبی‌ها و به خصوص در کهگیلویه و بویراحمدی او را با نام‌های دکتر فرهاد، مصباح هستم و طنزپرداز و مرد خندان تلویزیون می‌شناسند.

    فرهاد مصباح هنرمند کهگیلویه و بویراحمدی برای استان‌های جنوب همانند خوزستان، بوشهر، چهار محال و بختیاری و فارس نام آشناست.

    این هنرمند تئاتر و تلویزیون هم اکنون به عنوان تهیه کننده و مستند ساز در صدا و سیمای مرکز کهگیلویه و بویراحمد مشغول به فعالیت است و بیشتر مخاطبین او را با نام‌های مانند، کریم، گودرز، سهراب و نجات می‌شناسند.

    امروز به بهانه هفته هنر انقلاب اسلامی بهانه‌ای شد تا گفت و گوی تفصیلی با هنرمند هم استانی و خطه جنوب فرهاد مصباح داشته باشم.

    برای آغاز سخن برامون بگید چه شد وارد عرصه هنر و کارگردانی شدید؟

    از همان بچگی علاقه خاصی به تئاتر و بازیگری داشتم و اولین کارم در دوران راهنمایی که فصل زمستان بود و برف بسیار زیادی در بخش قلعه رئیسی شهرستان کهگیلویه آمده بود در نقش دکتر هندی اجرا کردم، خیلی خوب بود و به همین علت کار رسمی خودم را در ۱۸ سالگی در کانون فرهنگی شهر دهدشت و با همکاری آقای سید صالح زینی پور شروع کردم.
    در برنامه صدای تهران که همان گرگعلی است تست بازیگری دادم و در بین ۱۵۰۰ نفر پذیرفته شدم و به مدت چهار سال در آنجا فعالیت داشتم و در استان‌های مختلف برنامه‌های زیادی در نقش‌های متنوع اجرا داشتم.

    آیا می‌توانید به نقش‌هایی که در بخش فیلم داشتید اشاره‌ای داشته باشید؟

    بله، در فیلم‌های تلویزیونی همسایه دنا، نقش و نگار، سفر عشق، روز سیزدهم. شرط دوم، دوچرخه، نی و نرگس و روزی که باران به گل نشست به عنوان بازیگر و دستیار تهیه کننده نقش داشتم.

    به نظر شما فلسفه اصلی نام گذاری هفته هنر انقلاب اسلامی چیست؟

    هفته هنر انقلاب اسلامی بهانه‌ای برای بزرگداشت یاد و خاطره شهید سید مرتضی آوینی است. این شهید خدمات ارزنده کم نظیری را در عرصه‌های گوناگون و گسترده هنر و اندیشه از خود به یادگار گذاشت، و همین راه به واقع این شخصیت را به عنوان شهید راه قلم شهیر کرد.

    بایدها و نبایدهای هنر در هفته هنر انقلاب از زبان هنرمند خطه جنوب

    شهید آوینی که سال‌ها در عرصه فرهنگ و هنر اسلامی، در مسیر بیان حقیقت هنر و جلوه‌های ناب آن قدم برداشت، از معدود هنرمندانی است که با بینشی ویژه و نگاهی ژرف کاوانه، به موضوع هنر و رابطه آن با حقیقت هستی پرداخته است.

    آوینی دلیل جاذبه هنر را در این می‌داند که هنر، یاد بهشت است و یادآور حقیقت زندگی و مایه اصلی هنر، درد غربت آدمی است. او هنر را زبان بی زبانی و زبان هم‌زبانی معرفی می‌کند

    به نظر آوینی، آنچه که عطر و بوی قدسی و رنگ حقیقت دارد، عین هنر است، نه آنکه آن را در قالبی هنری بریزند تا شکل هنری بیابد

    به چه علت، هنر در انقلاب اسلامی مورد تاکید بزرگانی همانند شهید آوینی قرار گرفته است؟

    در کلام و سیره امامین انقلاب، هنر در آستان معرفت و در ساحت معنا، دمیدن روح تعهد در کالبد انسان‌ها و تذکر به فطرت الهی و رجعت به مبادی قدسی وجود و نقطه مقابل غفلت و مادیت است و تاکید کاروانسالار اقتدار و امام جمعه نصر ما، بر این است که: «هیچ تفکری تا در قالب هنر، تجلی نیابد، ماندگار نخواهد شد» اشارتی است بر عظمت این امانت قدسی که هنرمندان، حاملان آن هستند.

    هنر انقلاب اسلامی هم درآمیخته با فلسفه ایثار و حکمت و معرفت و سلوک شهادت، آنچنان که امام خمینی (ره) فرمود: «شهادت، هنر مردان خداست»

    بایدها و نبایدهای هنر در هفته هنر انقلاب از زبان هنرمند خطه جنوب

    شما اگر به دیدگاه این شخصیت در خصوص هنر و عرفان دقت کنید می‌بینید که هنر از لحاظ مضمون و محتوا، عین تفکر و حکمت و عرفان است و تنها در نحوه بیان و تجلی از آنان متمایز می‌شود و در واقع می‌توان گفت همین اصل وظیفه هنر و هنرمند بودن را در جامعه سنگین‌تر می‌کند.

    به نظر شما در کهگیلویه و بویراحمد تا چه اندازه به هنر و هنرمند توجه شده است؟

    تاریخ را که مطالعه می‌کنیم استان کهگیلویه و بویراحمد همیشه و در همه ادوار مباحث مختلف اعتقادی و دینی خود را همراه و به عنوان یک افتخار در روزمه تاریخ خود داشته و می‌طلبد که در عصر حاضر از این گنجینه مهم خود در قالب آثار ماندگار هنری استفاده کند

    هنرمندان خوب و کار بلدی در سطح استان داریم که کافیست مورد حمایت قرار بگیرند، سازمان‌ها و نهادهای مختلفی داریم که می‌توانند در چشم انداز برنامه‌های خود از این پتانسیل استفاده کنند.

    اما واقعیت امر این است که در طول سالیان سال از این امر مهم در قالب هنر کمتر مورد استقبال قرار گرفت و کمتر شاهد حضور هنرمندان ما در عرصه هنر انقلاب بودیم.

    اقدامات مؤثری توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی در استان انجام شده است، اما خیلی فاصله داریم و انتظار می‌رود مدیران و مسئولانی که دغدغه فرهنگ این مرز و بوم را دارند بیشتر به مسئله فرهنگ و هنر انقلاب بپردازند.

    به نظر شما چه کاری باید انجام داد تا شاهد افزایش تولید آثار هنری فاخر در حوزه هنر انقلاب اسلامی باشیم؟

    من در گذشته و در بین هنرمندان استان و مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنر پیشنهاد دادم که یک دبیرخانه مرکزی در استان با موضوع هنر انقلاب تشکیل شود تا هنرمندان مرتب و در طول سال آثار به آن ارسال کنند.

    از طرفی در این دبیرخانه یک تیم کارشناسی آثار ارسالی را بررسی و آثار فاخر را در راستای حمایت از این هنر به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیما، سازمان تبلیغات و حوزه هنری معرفی کنند تا حمایت‌های مادی و معنوی برای مشوق‌ها در نظر گرفته شود.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.