کد خبر : 43843
تاریخ انتشار : دوشنبه 14 آوریل 2025 - 19:23
  • نویسنده :
  • -

    احتمال شیوع بیماری تب کریمه‌کنگو در فصل گرما در یزد

    احتمال شیوع بیماری تب کریمه‌کنگو در فصل گرما در یزد

    یزد – مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: با شروع فصل گرما، احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو افزایش پیدا می‌کند لذا لازم است شهروندان توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

    به گزارش خبرگزاری مهر، علی فاتحی نیا در خصوص پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو ‏بیان داشت: با آغاز فصل گرم سال احتمال ابتلاء به این بیماری افزایش پیدا می‌کند و رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از اهمیت بالایی برای جلوگیری از ابتلاء به دارد.

    وی افزود: رعایت اصول بهداشتی شامل سم‌پاشی بدن دام‌ها، ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، استفاده از روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان، پرهیز از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز و تهیه گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی باعث کنترل بیماری تب کریمه کنگو می‌شود.

    مدیرکل دامپزشکی استان یزد در ادامه گفت: فرآیند پیش سرد در کشتارگاه‌های استان انجام می‌شود به این صورت که لاشه دام پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در درجه حرارت چهار درجه سانتیگراد نگهداری و سپس روانه مراکز عرضه می‌شود که این روند در از بین بردن ویروس تب کریمه کنگو و بسیاری از عوامل بیماری زای دیگر تأثیر دارد.

    فاتحی نیا اضافه کرد: ویروس بیماری تب کریمه کنگو به حرارت حساس است و پخت گوشت باعث از بین رفتن آن خواهد شد، لذا به افراد توصیه می‌شود از خوردن گوشت و جگر خام و نیم پخته پرهیز کنند.

    وی تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ است و این بیماری در دام فاقد علائم بالینی بوده و صرفأ یک تب موقتی در دام ایجاد می‌نماید، لذا براساس علائم ظاهری در دام‌ها قابل تشخیص نیست.

    فاتحی نیا اذعان داشت: افرادی که دارای سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده و ترشحات خونی فرآورده‌های خام دامی هستند و علائم فوق را مشاهده ‏می‌کنند، باید دراسرع‌وقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه و تحت معالجه قرار گیرند.

    مدیرکل دامپزشکی استان یزد در پایان رعایت موارد بهداشتی از جمله استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت ‏اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز ‏دام، انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه نگهداری دام، جمع‌آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری، کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز، تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر ۴۸ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد ‏در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به تب کریمه کنگو عنوان کرد.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.