به گزارش خبرگزاری مهر، امیر رنجبر عصر شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ۸۷ هزار و ۲۲۲ معتاد در استان تحت درمان هستند، اظهار کرد: سه درصد از این تعداد را زنان تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: پدیده شوم مواد مخدر و روان گردانها، تهدید علیه جامعه بشری است و طبق اعلام دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، شیوع مصرف انواع مخدر در جهان ۳۲ درصد بیشتر شده است.
رنجبر گفت: تلاش برای کاهش تقاضا، پیشگیری از اعتیاد و آگاهی بخشی جامعه از عوامل مهم در مقابله با مواد مخدر است و برای این منظور، نیاز است تا شیوع شناسی جدید از اعتیاد در کشور صورت گیرد تا برنامه ریزی های لازم و جدید در این زمینه انجام شود.
وی اعلام کرد: طبق برنامه هفتم توسعه، امسال شیوع شناسی اعتیاد در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال انجام خواهد شد تا طبق آمار و ارقام جدید، نسبت به برنامه ریزی برای مقابل با این پدید شوم، اقدام لازم صورت گیرد.
رنجبر با بیان اینکه دولت به تنهایی قادر به مقابله با این پدیده شوم نیست، گفت: ۲۵ دستگاه عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر هستند و ۱۱ کمیته تخصصی زیر نظر این شورا فعالیت میکنند اما برای آنکه برنامههای این شورا عملیاتی شده و به نتیجه برسد مردم و سمنها نیز باید پای کار باشند.
وی ادامه داد: هزار نوع روان گردان شناسایی شده که استعمال میشود و با تغییر جزئی در عنصر شیمیایی، روان گردان جدیدی وارد بازار میشود اما قوانین مبارزه همان قوانین قدیمی هستند و نیاز به بازبینی و اصلاح دارد.
وی افزود: انتظارمان از قوه مقننه، تسریع در تصویب اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر است زیرا قوانین فعلی، با توجه به تعداد روزافزون انواع مواد مخدر و روان گردانها، پاسخگو نیست.
رنجبر به خسارتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پدید شوم اعتیاد نیز اشاره کرد و گفت: ۶۵ درصد همسرآزاری ها، ۵۱ درصد طلاقها، ۳۰ درصد کودک آزاریها و ۲۵ درصد قتلها در ارتباط با اعتیاد هستند و اینها گوشهای خسارتهای اجتماعی این پدید است.
وی ادامه داد: بیش از ۱۶۷ همت خسارت مادی اعتیاد و مواد مخدر به اقتصاد کشور است و تلاش برای تغییر نگرش نسل جوان از طریق شیوع مصرف مواد مخدر، نمونهای از خسارات مصرف مواد مخدر و شیوع اعتیاد در عرصه فرهنگی است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0