به گزارش خبرنگار مهر، رضا محمودی ظهر شنبه در نشست و هم اندیشی با هدف بررسی چالشها و آخرین دستورالعملها ضمن تقدیر از دادستان بوشهر جهت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و خدمت به جامعه هدف بهزیستی به تشریح اقدامات بهزیستی استان پرداخت و گفت: یکی از مباحثی که در شهرهای مختلف خصوصاً در کلان شهرها حائز اهمیت بوده، مسائل اجتماعی است و این امر مستلزم جلسات متعدد و بین بخشی و دستگاههای متولی این امر است.
سرپرست بهزیستی استان بوشهر اظهار امیدواری کرد: با تعامل و همکاری، در حوزههای مختلف بهزیستی و تلاش شبانه روزی کارکنان بهزیستی، سطح ایمنی و کیفیت خدمات در این مراکز به نحو چشمگیری ارتقا یابد.
هماهنگی بیشتر جهت حل مشکلات بین دستگاهها در حوزه بهزیستی و پزشکی
دادیار دادسرای عمومی و انقلاب بوشهر ضمن اشاره به مشکلات و چالشهای پیشروی مراکز بهزیستی و بیمارستانها، بر اهمیت همکاری و هماهنگی میان دستگاههای مختلف نظیر بهزیستی، علوم پزشکی، اورژانس اجتماعی و نیروی انتظامی تأکید کرد.
هدی مشتاقی گفت: در شرایطی که برخی پروندهها بهویژه در مورد بیماران اعصاب و روان، نیاز به دستور قضائی دارند، از سوی دیگر، مشکلاتی همچون ارجاع موضوعات غیر مرتبط به حوزه ما و عدم تطابق اطلاعات باعث سردرگمی میشود.
دادیار دادسرای عمومی و انقلاب بوشهر نیز بر اهمیت وجود هماهنگی بیشتر در مواردی که افراد با مشکلات جسمی و روانی به مراکز بهزیستی معرفی میشوند تأکید کرد و گفت: برای جلوگیری از بروز مشکلات حقوقی و انسانی، ضروری است که دستگاههای مربوطه از جمله بهزیستی، علوم پزشکی و اورژانس اجتماعی تعاملات بیشتری را داشته باشند.
مشتاقی تأکید کرد که دادستانی تمام تلاش خود را برای حل این مسائل و حمایت از حقوق افراد درگیر در این فرآیندها انجام خواهد داد و از تمامی دستگاهها خواست تا با ایجاد فرآیندهای شفاف و هماهنگ، مشکلات را به حداقل رسانده و از بروز بحرانها جلوگیری کنند.
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی استان گفت: افزایش انتظارات از بهزیستی در حالی است که همکاری برخی دستگاهها، خصوصاً در زمینه پذیرش بیماران روانپزشکی و نوزادان بیسرپرست، با موانع جدی مواجه است.
فرزانه فیروزی ادامه داد: از جمله مشکلات، تحمیل مسئولیت انتقال بیماران پرخطر به بهزیستی، مخالفت بیمارستانها با نگهداری نوزادان نیازمند مراقبت ویژه، و عدم تحویل مستندات پزشکی به مراکز بهزیستی است.
فیروزی تاکید کرد: با توجه به دستورالعملهای موجود، انتقال بیماران روانی صرفاً از طریق نظام درمانی و با امکانات تخصصی باید انجام شود، نه اورژانس اجتماعی.
وی خواستار حمایت دادستانی محترم در الزام دستگاههای مرتبط از جمله دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداریها و نیروی انتظامی به انجام وظایف قانونی و تسهیل فرایندهای بینبخشی شد.
درخواست رفع موانع اجرایی در ساماندهی معتادان متجاهر و مصرفکنندگان زیر ۱۸ سال
مهرناز اسکندری به عنوان سرپرست اداره فوریتهای اجتماعی، پیشگیری از آسیبها و باز توانی اعتیاد بهزیستی استان بوشهر با تقدیر از همراهی دادستان محترم و معاونین قضائی در تسریع امور مرتبط با ایستگاه کاهش آسیب، بهزیستی خواستار رفع موانع اجرایی در برخی شهرستانها جهت تحویل معتادان متجاهر به مراکز اقامتی برخلاف ضوابط و با ایجاد بار حقوقی برای مراکز شد.
اسکندری گفت: عدم همکاری بیمارستان معین شهید گنجی در پذیرش مصرفکنندگان زیر ۱۸ سال، موجب خلأ درمانی جدی در استان شده است و انتظار میرود دستگاههای مسئول مطابق مصوبات و وظایف محوله، در راهاندازی مرکز ماده ۱۶ و ساماندهی این گروههای پرخطر، اقدام فوری و مشترک داشته باشند.
ناترازی شدید مالی در مراکز نگهداری معلولان و بیماران اعصاب و روان
معاون توانبخشی بهزیستی استان نیز در این جلسه اظهار کرد: با وجود هزینه تمامشدهی ۲۸.۵ میلیون تومان برای هر مددجو در مراکز شبانهروزی، یارانه پرداختی تنها ۵ تا ۷ میلیون تومان است و این ناترازی، اجرای دستورالعملهای تخصصی توانبخشی، تغذیه و مراقبت را با اختلال جدی مواجه کرده است.
محمد کرمی ادامه داد: در استان، کمبود شدید تخت اعصاب و روان، بهویژه در شهرستان دشتی، موجب ورود بیماران حاد روانی به مراکز نگهداری شده و ساختار خدماترسانی را بههم ریخته است.
معاون توانبخشی بهزیستی استان با توجه به شروع فصل گرما و همچنین زیرساخت مراکز، با کمبود جدی تجهیزات سرمایشی مواجه بوده و خطر بحران در تابستان پیشرو جدی است و دادستان محترم تقاضا داریم صدور دستور فوری برای تأمین منابع و اصلاح نظام حمایتی از سوی مدیران حوزه مطرح شود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0