کد خبر : 54663
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 29 آوریل 2025 - 19:10
  • نویسنده :
  • -

    سد زاینده‌رود ۳۷۷ میلیون مترمکعب آب دارد

    سد زاینده‌رود ۳۷۷ میلیون مترمکعب آب دارد

    اصفهان- معاون بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان، میزان ذخیره کنونی سد زاینده‌رود را ۳۷۷ میلیون متر مکعب اعلام کرد.

    به گزارش خبرگزاری مهر، احمدرضا صادقی در نشست بررسی نحوه توزیع آب نوبت سوم کشت پاییزه کشاورزان که با حضور مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تشکیل شد، اظهار کرد: میزان ذخیره کنونی سد زاینده‌رود ۳۷۷ میلیون متر مکعب است در حالی‌که سال گذشته در چنین مقطعی ۳۸۸ میلیون متر مکعب ذخیره داشت.

    وی افزود: ذخیره آب سد زاینده رود در متوسط بلند مدت ۸۸۰ میلیون متر مکعب بوده است.

    صادقی ادامه داد: مقدار بارش‌های ایستگاه اندازه‌گیری سرشاخه‌های زاینده‌رود (کوهرنگ) را از ابتدای سال آبی جاری (مهر ۱۴۰۳) تاکنون ۹۷۰ میلی متر بوده است.

    معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان خاطر نشان کرد: ۷۰ درصد مخزن سد زاینده رود خالی و پرشدگی این سد تنها ۳۰ درصد است.

    در ادامه منصور شیشه فروش، مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان در این نشست ضمن اشاره به رهاسازی آب مرحله سوم کشت پاییزه کشاورزان گفت: این رهاسازی ویژه کشت غله پاییزه کشاورزان است.

    وی خاطر نشان کرد: توزیع عادلانه آب توسط شرکت میراب زاینده رود با همراهی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان و جهاد کشاورزی و نظارت استانداری اصفهان انجام می‌شود.

    استفاده از آبیاری تحت فشار در ۲۲۰۰ هکتار فضای سبز اصفهان

    مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: با توجه به کاهش حجم آب در مخزن سد زاینده رود اصفهان، میزان بارندگی‌ها، افزایش دما و الگوی گرم تابستان از اردیبهشت تا مردادماه صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع آب ضرورت دارد.

    شیشه فروش تصریح کرد: بر این اساس استان اصفهان سیاست‌های سازگاری با کم آبی را به عنوان یک دستآورد مهم دنبال می‌کند به نحوی که در صنایع بازچرخانی آب، استفاده از پساب اجرایی می‌شود.

    وی با تأکید بر خشک شدن درختان چندین ساله در شهر اصفهان اضافه کرد: برای فضای سبز شهرداری اصفهان در بیش از ۲۲۰۰ هکتار از آبیاری تحت فشار استفاده می‌کند.

    به گزارش مهر، سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.