سناریوهای بازار ارز پس از خبر مذاکره

اثر ثانویه ترامپ قیمتها را ریزشی کرد، معاملهگران میگویند فرزین به تنظیمات کارخانه برگشته، صندوقهای طلا رکورد خروج پول ثبت کردند، سناریو بازارها بعد از خبر ترامپ چیست؟
تمامی بازار ارز و سکه ریزشی دنبال شدند و به استقبال مذاکرات رفتند. بعد از اثر اولیه ترامپ بر بازار طلا و سکه ایران، دومین اثر ترامپ بر قیمتها در پشت خط دوشنبه با صحبت درمورد مذاکره مستقیم ایران و آمریکا مشاهده شد.
در روز دوشنبه با اخبار تعرفه ترامپ، بازارهای جهانی و انس طلا ریزشی شدند و اثر آن را در بازار داخل دیدیم. در معاملات پشت خط دونالد ترامپ در نشست خبری بعد از دیدار با نتانیاهو به مذاکره با ایران اشاره کرد و گفت ما روز شنبه به طور مستقیم با ایران قراره مذاکره کنیم و شاید به توافقی برسیم که این عالی خواهد بود البته برای ایران خیلی عالی خواهد بود.
این ادعای ترامپ کافی بود تا در پشت خط دوشنبه قیمت تتر با کاهش بیش از هفت هزار تومانی تا کف 98 هزار تومان ریزش داشته باشد. در روز سهشنبه با شروع بازارها، تمامی قیمتها با گپ منفی شروع به کار کردند، قیمت دلار نسبت به نرخ بسته شده روز دوشنبه کاهش پنج کانالی داشت، قیمت سکه با افت شش کانالی به 91 میلیون رسید و قیمت طلا هم دو کانال عقب نشست. صندوقهای طلا هم در روز سهشنبه قرمز پررنگ بودند و خروج پول بیش از یک همتی ثبت کردند که رکورد خروج پول زده شد، اما در مقابل بازار سهام سبز شد.
برخی در بازار به طعنه به کسانی که مدعی بودند کانالهای تلگرامی نرخسازی میکنند، میگفتند الان کانالها نرخ بالاتری را اعلام کند کسی قبول نمیکند چرا که پشت بازار، منطق خوابیده است.
با این کاهش قیمتها، معاملهگران میگفتند بازار منتظر یک چراغ سبز از مذاکرات بود تا فروشنده وارد شود حتی با اینکه طرفهای ایرانی مذاکره مستقیم را رد کردند.
بازیگران بازار به دنبال سناریوهای مختلف برای مذاکره بودند. برخی با توجه به سابقه مذاکرات غیرمستقیم، معتقد بودند این دور هم اتفاق خاصی نمیافتد. اما در مقابل گروه دیگری معتقد است این سری فرق دارد و مذاکرات به نتیجه میرسد. در این سناریو قیمت دلار میتواند کف مهم 90 هزار تومان را از دست بدهد. همچنین این دسته معتقدند اگر توافق انجام شود پول از سمت دلار و طلا به سمت بورس، ملک و سایر بازارها میرود.
اما دسته سوم معتقدند که توافق به راحتی به دست نمیآید و زمانبر خواهد بود. از منظر این دسته بازار از این به بعد با هر خبر نوسانی دنبال خواهد شد و پولسوزی در بازار اتفاق خواهد افتاد.
با بالا رفتن سطح فروش در بازار، برخی از تحلیلگران معتقدند که بازارساز، بازار را در دست خود گرفته و هر سناریویی را میتواند پیاده کند.
بحث داغ بازار در روز ریزش قیمتها، صحبتهای فرزین در مورد سیاست تثبیت بانک مرکزی بود. در این روزها که دوباره شکاف دلار نیما و دلار بازار آزاد در بازار منتقدهایی دارد، این صحبت فرزین به مذاق بازار خوش نیامد و میگفتند که فرزین به تنظیمات کارخانه برگشت. در دولت سیزدهم بعد از روی کار آمدن فرزین در بانک مرکزی، فرزین بارها به سیاست تثبیت نرخ ارز اشاره کرد که در همان زمان هم نقدهایی به این صحبتها شد. برخی هم میگفتند با این صحبت فرزین، سامانه ارز تجاری رسما از کار میافتد. سامانه ارز تجاری از 24 آذر 1403 شکل گرفت اما به نظر میرسد بعد از استیضاح همتی این بازار با سامانه نیما فرقی ندارد.
در بازار سهشنبه قیمت دلار هرات با گپ منفی دو هزار و 500 تومانی در 102 هزار و 500 تومان شروع به کار کرد و از ابتدا کاهشی دنبال شد. قیمت دلار هرات به کف کانال 99 هزار تومان افتاد و از این ناحیه با حمایت به 99 هزار و 550 تومان رسید. قیمت دلار هرات نسبت به نرخ بسته شده روز دوشنبه کاهش پنج هزارو 600 تومانی داشت.
قیمت دلار تهران در بالا و در 105 و 800 تومان شروع کرد و منتظر نرخدهی درهم بود تا تعیین تکلیف کند. با نرخدهی درهم در گپ منفی، قیمت دلار تهران هم کاهشی دنبال شد و تا کف کانال 99 هزار تومان پایین آمد. قیمت دلار تهران در نهایت در 100 هزار تومان به کار خودش پایان داد. قیمت تتر که در بامداد سهشنبه با کاهش تا 98 هزار تومان پایین آمده بود در روز سهشنبه با افزایش به 100 هزار تومان رسید.
قیمت درهم با گپ منفی هزار و 600 تومانی در 27 هزار و 500 تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول با کاهش تا 27 هزار و 200 تومان پایین آمد. اما در نیمه دوم قیمت درهم با حمایت به 27 هزار و 800 تومان رسید. حباب دلاری درهم برمدار افزایش بود و در روز سهشنبه بالای دو هزار تومان برآورد میشد که شکاف دلار تهران و درهمو نشان میدهد.
قیمت سکه با گپ منفی بیش از هفت میلیونی در کف 90 میلیون شروع به کار کرد و در ادامه برگشت خورد. قیمت سکه در نهایت با افزایش بیش از یک میلیونی نسبت به نرخ ابتدایی در 91 میلیون و 495 هزار تومان بسته شد. حباب سکه با کاهش یک درصدی به 28 درصد رسید که نشان میدهد قیمت بازاری سکه 20 میلیون و 400 هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود.
قیمت طلای آبشده با گپ منفی دو میلیونی در کانال 32 میلیون آغاز به کار کرد و در ابتدا با کاهش به کانال 31 میلیون افتاد. در ادامه قیمت طلا از این ناحیه حمایت شد و در 32 میلیون و 183 هزار تومان بسته شد. حباب طلای آبشده با کاهش دو درصدی به یک درصد رسید.
به عقیده تحلیلگران سطح 30 میلیون و 800 هزار تومان، مرز مهم طلای آبشده خواهد بود که اگر از دست برود میتواند به زیر 30 میلیون هم بیفتد. از منظر فنی اگر در روز چهارشنبه حباب دلاری درهم کاهش پیدا نکند قیمت دلار برمیگردد اما در صورت کاهش حباب، روند نزول در بازار پایدار خواهد بود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0