به گزارش اکوایران، بورس تهران در ابتدای هفته جاری شاهد عرضه بالا بود و اعمال سیاست‌های تعرفه‌ای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا باعث ریزش بازارهای جهانی و انتقال آن به بازار سرمایه ایران شد؛ روندی که در پی آن بورس تهران در روزهای ابتدای هفته با ریزش مواجه شد.

افزایش اختلاف نرخ دلار نیما و آزاد با یکدیگر برای سیاست تثبیت قیمت دلار و ریزش قیمت‌ها در بازارهای جهانی که سودآوری شرکت‌های صادراتی را محدود می‌کند؛ دلایل اصلاح بازار سهام در ابتدای هفته بود.

در ادامه هفته، بورس تهران با یک خبر افزایشی شد. در حالی که معامله‌گران نسبت به سفر نتانیاهو به آمریکا بدبین بودند؛ دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا در همین جلسه از مذاکره با ایران صحبت کرد و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه هم در نیمه شب از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در روز شنبه سخن گفت. با خبر مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، بازار سهام که کمی از تنش‌های همیشگی فارغ شده بود؛ با افزایش تقاضا مواجه شد و همین مسئله بهانه بازگشت شاخص کل بورس تهران را از محدوده حمایتی دو میلیون و ۷۳۰ هزار واحدی فراهم کرد.

در نهایت، در پایان هفته بورس تهران در محدوده دو میلیون و ۸۳۰ هزار و ۵۳۶ واحدی قرار گرفت. در آخرین روز هفته جاری اگرچه شاخص کل بورس تهران مثبت بود، ولی بررسی ریز معاملات نشان می دهد که در پایان معاملات میزان عرضه در بازار افزایش پیدا کرد و بیش از ۶۰ درصد بورس تهران منفی شد.

نزدیکی شاخص کل بورس تهران به محدوده مقاومتی تکنیکی، احتیاط سهامداران در آستانه مذاکرات و محتاط شدن سهام داران پس از ریسک‌های سیستماتیک متوالی، میزان عرضه بازار سهام را در پایان هفته افزایش داد. در حال حاضر مقاومت دو میلیون و ۸۵۰ هزار واحدی و حمایت دو میلیون و ۷۳۰ هزار واحدی سطوح مهم بازار سهام در معاملات آتی هستند که اخبار مثبت می‌تواند موجب سقف شکنی شاخص کل بورس تهران شود.

شوک کاهشی به بازار ارز در نیمه دوم معاملات

از سوی دیگر، بازار ارز با خبر مذاکرات ایران و آمریکا در روز شنبه ۲۳ فروردین، با فشار عرضه مواجه شد و دلار تهران عقب نشینی کرد. دلار تهران روز قبل در محدوده قیمتی روز سه‌شنبه رنج شد و نتوانست پایین‌تر از حمایت روانی صد هزار تومانی تثبیت شود.

درهم امارات هم با صد تومان کاهش در محدوده ۲۷ هزار و ۷۰۰ تومان قرار گرفت، تا حباب درهم در کانال ۱۷۰۰ تومانی قرار بگیرد.

در این میان، خبر بررسی مجدد بررسی لوایح سی‌اف‌تی و‌پالرمو‌ در مجممع تشخیص مصلحت نظام در هفته آتی در معاملات ابتدایی روز قبل، مورد توجه بود. سخنان مسعود پزشکیان درباره مذاکرات ایران و آمریکا هم مورد توجه بازارها قرار گرفت، ولی دلار تهران نتوانست پایین‌تر از محدوده کف کریدور دهم قرار بگیرد، در چنین شرایطی موفقیت آمیز بودن مذاکرات روز شنبه می‌تواند معامله گران کاهشی را جسور کند و کاهش قیمت در بازار ارز را رقم بزند.

در حالی که بازار ارز در حال پیش‌‌بینی محدوده های حمایتی و‌ مقاومتی است، آمریکا شامگاه چهارشنبه و در آستانه مذاکرات، تحریم‌های تازه‌ای را علیه ایران اعمال کرد که در میان تحلیلگران مورد توجه قرار گرفت و این اقدام مثبت در نظر گرفته نشد.

علیرغم انتشار خبر تحریم‌های آمریکا علیه ایران، قیمت تتر در معاملات شبانه کاهش پیدا کرد و رنج منفی کشید؛ اما با توجه به سابقه بازار ارز، احتمال بازگشت رو به بالای تتر هم وجود دارد.

 سکه کاهش یافت

در این میان و در حالی که دلار در معاملات روز قبل رنج شد؛ قیمت سکه امامی منفی شد و کانال ۹۰ میلیون تومانی را از دست داد. حباب سکه امامی هم با کاهش ۴ درصدی نسبت به روز قبل به ۲۴ درصد رسید. سخنان مسعود پزشکیان درباره مذاکرات و فراهم بودن امکان سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران آمریکایی در نیمه دوم معاملات، قیمت سکه را پایین کشید.

همچنین ترامپ روز پیش تعرفه کشورهایی که اقدام به تلافی نکردند را برای مدتی تعلیق کرد. ولی جنگ تجاری با چین تشدید شد. با تشدیدجنگ تجاری چین و آمریکا ارزش طلای جهانی به بالای سه هزار و ۱۰۰ دلار رسیده است که باید دید آیا این افزایش مانع از اصلاح سکه خواهد شد یا اصلاح عمیق‌تری در معاملات سکه رقم خواهد خورد؟