پل جدید تجارت ایران و قطر در خلیج فارس معرفی شد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر گفت: با توجه به تحولات ژئوپلیتیکی اخیر و تغییر رویکرد از فضای امنیتی به سمت سازوکارهای همکاری اقتصادی، این استان به مرحلهای تازه در روابط اقتصادی با کشورهای حوزه خلیج فارس ورود کرده و پیشنهاد تعیین بوشهر بهعنوان معین تجاری قطر در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، رسول رستمی اظهار کرد: استان بوشهر با دارا بودن ۹۳۷ کیلومتر مرز آبی با و همجواری با پنج کشور حوزه خلیج فارس، همواره ظرفیتهای بالقوهای در حوزه تجارت خارجی، مبادلات مرزی و توسعه صادرات داشته و ایجاد پیوندهای اقتصادی با کشورهای همجوار از برنامههای تأکیدشده در اسناد آمایش سرزمینی این استان بوده است.
وی با اشاره به سوابق پیشین همکاریها افزود: در دهه ۷۰ و ۸۰، کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و قطر، راهاندازی مرکز تجاری ایران و قطر را در دستور کار داشت که در سال ۱۴۰۱ نیز بهعنوان یک دستورکار ملی دوباره مطرح شد، اما به مرحله اجرا نرسید، با دیدار اخیر رئیسجمهور ایران و امیر قطر، این موضوع بار دیگر در سال ۱۴۰۳ در اولویت قرار گرفته و وارد فاز اجرایی شده است.
رستمی گفت: در نشست هفته گذشته با حضور “دهقان دهنوی”، مدیرکل سازمان توسعه تجارت ایران، راهاندازی این مرکز تجاری این و قطر با محوریت استان بوشهر و همکاری اتاق بازرگانی این استان وارد مرحله جدیدی شده که این مرکز میتواند نقش یک پایگاه نمایشگاهی، خدماتی، تجاری، حقوقی و لجستیکی را ایفا کند و زمینه توسعه صادرات ایران به قطر را از طریق بنادر این استان، بویژه بندرهای بوشهر و دیر، فراهم سازد.
وی با اشاره به تغییر فضای ژئوپلیتیکی خلیج فارس گفت: در این فضا، که دیگر تنها سازههای امنیتی مطرح نیستند بلکه همکاریهای اقتصادی جایگزین شدهاند، بوشهر میتواند نقش محوری در تعاملات اقتصادی با قطر، عربستان و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس ایفا کند.
معاون استاندار بوشهر تأکید کرد: استان بوشهر ظرفیت تبدیلشدن به مجرای اصلی صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس و حتی اوراسیا و آسیای مرکزی را دارد و سابقه مراودات تجاری بوشهر با قطر نیز گواه این امر است؛ بهگونهای که در سالهای گذشته حدود ۷۰ درصد از کل تجارت ایران با قطر از بندر بوشهر انجام شده است.
وی گفت: بندر بوشهر با تمرکز بر صادرات مواد معدنی و بندر دیر با صادرات مواد غذایی، به مبادی اصلی صادرات به قطر تبدیل شدهاند طوریکه بازدیدهای سرمایهگذاران قطری از زیرساختهای این بنادر نیز انجام شده و برنامهریزیهایی برای گسترش همکاریهای دوجانبه در حال انجام است، ایجاد مرکز تجاری مشترک با محوریت بوشهر، میتواند پیوند اقتصادی عمیقتری میان ایران و قطر برقرار کند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0