تاکید معاون وزیر کار بر سرمایه انسانی و اولویت ایمنی کارگران معدن

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مهمترین سرمایه تولید، سرمایه انسانی در مقابل سایر سرمایهگذاریها است.
به گزارش اقتصادآنلاین؛ امروز سه شنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۴ نشست خبری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مناسبت هفته کار و کارگر در محل این وزارتخانه برگزار شد.
محمد چکشیان، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بهمناسبت هفته کار و کارگر به برخی مسائل این حوزه اشاره کرد و گفت: گفتگوهایی درباره موضوعهای مختلف ایمنی کار، بهداشت روانی، مسکن کارگری و… با نخبگان شده تا راهکارهایی برای رفع مسائل این حوزه و سیاستگذاری مناسب ارائه شود.
وی با اشاره به جشنواره امتنان افزود: در این گردهمایی از کارگران نخبه تقدیر میشود که با ایدههای خلاقانه باعث بهبود تولید و افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی، صنعت و اقتصاد شدهاند. امسال این جشنواره و تقدیر از کارگران برگزیده با حضور رئیس جمهور انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: هدف این جشنواره الگونمایی کارگران نمونه و تأثیرگذار در بهبود کار و تولید است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به شعار سال ۱۴۰۴ یادآور شد: مهمترین سرمایه تولید، سرمایه انسانی در مقابل سایر سرمایهگذاریها است.
وی تصریح کرد: دغدغه وزارت کار صیانت از نیروی کار در موضوع حقوق و دستمزد، مهارت آموزی و…. بوده تا سرمایهگذاری انسانی ارتقا پیدا کند.
این مسئول دولتی با اشاره به دغدغه رهبر معظم انقلاب در حوزه صیانت و امنیت شغلی و معیشت کارگران، تاکید کرد: مهارت آموزی یکی مسائل مهم در حال پیگیری است که سهم کارگران در تولید افزایش یافته و در نهایت منجر به افزایش درآمد این جامعه شود.
چکشیان با اشاره به شعار هفته کار و کارگر عنوان کرد: وفاق بر سرمایهگذاری و ایران ماهر شعار امسال ما است.
معاون وزیر کار با بیان اینکه باید امیدبخشی را در جامعه کارگری افزایش دهیم، اظهار کرد: امسال ۳۸ هزار و ۷۵۵ نفر در جشنواره امتنان شرکت کردهاند که در نهایت از ۹ کارگر نخبه و ۳ گروه نمونه کارگری تقدیر خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین برای جلوگیری از ترک تحصیل فرزندان کارگران باتوجه به دغدغه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این حوزه خدمات مشاوره و هماهنگی با بنیاد علوی و سایر بنیادها برای جلوگیری از ترک تحصیل طی ۶ ماه گذشته برگزار شد. برخی خانوارهای کارگری مشکلات مالی دارند و برخی مسائل فرهنگی دارند که با کمک وزارت آموزش و پرورش برای این مسئله و حل آن همکاریهایی در حال انجام است.
چکشیان در خصوص تشکلهای کارگری مطرح کرد: ما از تشکلها در حوزه روابط کار وزارتخانه استقبال میکنیم اما در مراسمهای ورزشی، فرهنگی و اجتماعی کاملاً با تشکلهای کارگری در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارتخانه همکاری میکنیم و جلسات مرتب با تشکلها و اصناف داریم.
وی افزود: این معاونت راههای جدیدی برای استفاده از ظرفیت تشکلهای کارگری برای مدیریت برنامههای فرهنگی و اجتماعی استفاده میکند. به عنوان مثال، در بحث زنان کارگر و نشان اقتصاد مقاومتی و حتی ایمنی، تشکلها خودشان برنامه ریزی میکنند و ما فقط در برنامههایی که آنها اجرا میکنند، مشارکت میکنیم.
معاون وزیر کار یادآور شد: تشکلیابی کارگران نیازمند عدم مشغله و وجود انگیزه و اراده کارگران برای فعالیت صنفی است که ما در این حوزه باید کمک کنیم تا رغبت کارگران به این کار افزایش یابد.
این مقام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: طرح «ایران ماهر» از سال ۱۴۰۴ با نام «وفاق برای سرمایهگذاری و ایران ماهر» آغاز شده که شخص وزیر کار در مورد آن ابتکار به خرج داده است. مقام عالی وزارت بحث ایران ماهر را مطرح کرده و در این راستا مهارت دانش آموزان، دانشجویان، نیروهای مسلح و سربازان وظیفه، همه در چهارچوب ادامه طرح کارگاههای مهارت آموزی جوار کارگاهی برای افزایش مهارت دوره میگذرانند.
وی اضافه کرد: در این چهارچوب بخش خصوصی نیز مشارکت و سرمایهگذاری دارد و با توجه به نتایج پرمنفعت این طرح، اصل را بر حمایت از مهارت آموزی قرار گرفته است.
چکشیان تصریح کرد: ما در هفته کارگر در هر سال در همه شهرستانها اجتماعات کارگری برگزار و طی آن نمایندگان آنان در هفته کارگر با مسئولان گفتگو میکنند. در هفته کارگر نیز نمایندگان تشکلات کارگری با شخص رئیس جمهور، وزیر کار و سایر مقامات جلسه دارند. تجمعهایی نیز برگزار میشود که توسط خود تشکلهای کارگری اجرا میشود و تجمعات نباید به شکل دولتی برگزار شود و این موضوع وظیفه تشکلها است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر کار درباره وضعیت کارگران معدن و ایمنی کارگران اظهار کرد: ما المپیاد ورزشی خود را با اولویت کارگران معدن و معادن آسیب دیده مثل طبس قرار دادیم. همچنین مناطق معدنی را در حوزه آسیبهای اجتماعی و اعتیاد بسیار ویژهتر میبینیم.
وی ادامه داد: ما در حوزه مسکن کارگری نیز به طور ویژه برای حوزه کارگران معدن مسائل را پیگیری میکنیم. برای این قشر ابتدا موضوع ایمنی و سپس مشکلات اجتماعی مثل مسکن و اعتیاد اهمیت دارد.
وی اظهار کرد: با توجه به جمعیت بالای کارگران مسأله تأمین مسکن بسیار دشوار بوده و ما تجربیات مثبت و شکست خورده توأمان در این حوزه داریم.
چکشیان درباره مسکن کارگری محور کار را کارفرمایان عنوان و تصریح کرد: این ادعا پشتوانه حقوقی و قانونی دارد. وزارت کار با توجه به دغدغه اجتماعی خود در همه معاونتهای روابط کار، فرهنگی و اجتماعی و امور تعاون از منظرهای مختلف مطالبهگری و همکاری میکند. ما از سال گذشته نیز افتتاحها و واگذاری کلید منازل ساخته شده را با مشارکت کارفرمایان داشتیم.
چکشیان افزود: وزیر کار به دنبال یک فرمول و راه حل کلانتر است و ما به زودی یک تفاهمنامه مهم با طرفهای شرکای اجتماعی سهجانبه، تعاونیها، طرف کارفرمایی و وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن کارگری امضا خواهیم کرد که به یک راهکار کلی در این حوزه با برنامه زمانبندی شده برسیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0