کد خبر : 39430
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 8 آوریل 2025 - 11:15
  • نویسنده :
  • -

    اهداف آمریکا در تجاوز به یمن؛ قدرت آتش «انصارالله» همچنان پابرجاست

    اهداف آمریکا در تجاوز به یمن؛ قدرت آتش «انصارالله» همچنان پابرجاست

    با وجود ادعای مایک والتز مشاور امنیت ملی آمریکا در خصوص نابودی بخش زیادی از زیرساخت‌های تسلیحاتی و استعدادهای نظامی مقاومت یمن اما همچنان قدرت آتش این گروه پابرجاست.

    خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: در روزهای پایانی فصل زمستان، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با صدور فرمان رسمی دور جدید حملات به یکی از فقیرترین کشورهای جهان یعنی یمن را آغاز کرد. این تهاجم هوایی در حال آغاز شد که رئیس جمهور جدید آمریکا در نخستین روزهای ورود به کاخ سفید با امضای فرمان اجرایی بار دیگر انصارالله را در لیست گروه‌های تروریستی خارجی قرار دارد تا از این طریق فشار اقتصادی بر مردم یمن افزایش یابد. همزمان تحرکات مشکوکی در جنوب یمن برای آغاز دور جدید حملات علیه صنعا آغاز گردید که با واکنش سریع مقاومت یمن روبه رو شد.

    عربستان سعودی و امارات نیز که نتوانسته بودند پس از هشت سال نبرد به تمام خواسته‌های خود در جبهه یمن دست یابند، سیاست «فشار اقتصادی» را در پیش گرفتند. در واکنش به این راهبرد، رهبر انصارالله تهدید کرد که اگر کشورهای عربی بخواهند نظام بانکی و ساختار مالی یمن را هدف قرار دهند این کشور نیز مقابله به مثل خواهد کرد. در ادامه این یادداشت سعی خواهیم کرد تا ضمن بررسی اجمالی برخورد مستقیم نظامی میان آمریکا و یمن، به واکاوی علل و آینده تهاجم به یمن بپردازیم.

    بازی با «آتش» در یمن

    پس از صدور دستور حمله به یمن، ارتش آمریکا بانکی از اهداف نظامی، انسانی و راهبردی از یمن را منتشر کرد که در تیررس ماشین جنگی این کشور قرار دارند. جوف، عمران، حدیده، صعده و صنعا از جمله شهرهای بزرگ یمن هستند که هدف حمله ماشین جنگی آمریکا قرار گرفتند. در سوی مقابل یمنی‌ها نیز ضمن هدف قرار دادن دوباره سرزمین‌های اشغالی و جلوگیری از عبور کشتی‌های صهیونیست، در اقدامی کم سابقه ناوهواپیمابر هری ترومن را بارها هدف حمله قرار دادند. در این عملیات‌ها علاوه بر پهپادهای پیشرفته، موشک‌های «فلسطین- دو» و «ذوالفقار» نیز نقش کلیدی در عبور از سامانه‌های پدافندی دشمن و هدف قرار دادن منافع آنها ایفا کردند. در جریان دور جدید درگیری‌ها میان واشنگتن- صنعا آمریکایی‌ها قصد دارند تا با گرفتن حداقل کمک از متحدان منطقه‌ای- فرامنطقه‌ای خود، با انصار الله مقابله کنند.

    نگاهی به سیاست «اول خاورمیانه»

    در جریان کارزار تبلیغاتی انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، دونالد ترامپ به مانند دور نخست ریاست جمهوری خود سعی داشت تا با تمرکز بر شعارهایی همچون «اول آمریکا» یا پروژه «آمریکای بزرگ» نظر رای دهندگان آمریکایی؛ به ویژه طبقه متوسط سفیدپوست را جلب نمایند. دنبال کردن سیاست اخراج مهاجران غیرقانونی، رد ادامه جنگ و تلاش برای برقراری آتش‌بس، سخت‌گیری در قبال مرز مکزیک، تشدید تنش با اعضای باشگاه «پنج چشم»، ادعای ارضی نسبت به گرینلند و گسترش دامنه جنگ تعرفه‌ها به اروپا نشان دهنده نوعی سیاست خارجی انزوا طلبانه از سوی دولت جدید آمریکا برای افزایش قدرت اقتصادی این کشور و تمرکز بر پرونده چین بود. امروز ناوها، جنگنده‌ها و نیروهای آمریکایی در محدوده ایندوپاسیفیک مستقر شدند تا در خدمت سیاست تحمیلی «اول اسرائیل» باشند!

    در این سیاست، لابی‌های «آیپک»، «جی استریت» و «اتحاد مسیحیان برای اسرائیل» توانستند از طریق فشار آوردن به نمایندگان کنگره، ارتباط گیری با نزدیکان دولت ترامپ و در نهایت اداره اتاق‌های فکر جمهوری خواه این نگاه را به دولت جدید آمریکا تحمیل کنند که سیاست خاورمیانه‌ای این کشور یک امر «استثناء» بوده و باید از منافع رژیم صهیونیستی محافظت کند. در این دیدگاه برساخته که ریشه در واقعیت ندارد، اگر آمریکا می‌خواهد بر روسیه و چین غلبه کند چاره‌ای جز شکست محور مقاومت و خلق «خاورمیانه جدید» از طریق توسعه پیمان آبراهام ندارد. این پیمان نظامی- امنیتی با عملیاتی شدن کریدور «هند- خاورمیانه- اروپا» وارد مرحله جدیدی خواهد شد و چهره منطقه را تغییر خواهد داد. جنگ امروز یمن و تلاش آمریکایی‌ها برای رسیدن به نوعی نتیجه نهایی در منطقه را با در نظر گرفتن این ملاحظات باید تحلیل کرد.

    قدرت یمن و محور مقاومت برای بازیابی خود

    روزهای سرنوشت‌سازی پیش‌رو منطقه است. آمریکا و رژیم صهیونیستی قصد دارند پس از ماه‌ها جنگ و حملات پی‌درپی چهره منطقه غرب آسیا را براساس اولویت‌ها و منافع خود تغییر دهند. محور مقاومت با وجود از دست دادن سوریه و جمعی از چهره‌های برجسته خود اما همچنان در غزه، کرانه باختری، لبنان، یمن، عراق و ایران حضور پررنگی دارد و در کوتاه‌ترین زمان می‌تواند توان گذشته خود را بازیابی کند.

    بهره سخن

    با وجود ادعای مایک والتز مشاور امنیت ملی آمریکا در خصوص نابودی بخش زیادی از زیرساخت‌های تسلیحاتی و استعدادهای نظامی مقاومت یمن اما همچنان قدرت آتش این گروه در دریای سرخ و علیه سرزمین‌های اشغالی وجود دارد و با قدرت به ماموریت دینی- ملی خود ادامه می‌دهد. برخی تحلیلگران معتقدند هدف آمریکا از این تهاجم یکجانبه نمایش قدرت و در عین حال رسیدن به نوعی توافق آتش‌بس با انصارالله است. اخیراً رئیس جمهور آمریکا نیز به صورت تلویحی اعلام کرده بود که شرط توقف حمله به یمن، پایان یافتن عملیات دفاع از غزه توسط انصارالله در محدوده دریای سرخ است.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.