کد خبر : 40168
تاریخ انتشار : چهارشنبه 9 آوریل 2025 - 11:09
  • نویسنده :
  • -

    کمبود انرژی؛ بحران پنهان صهیونیست‌ها بعد از عملیات طوفان‌الاقصی

    کمبود انرژی؛ بحران پنهان صهیونیست‌ها بعد از عملیات طوفان‌الاقصی

    یکی از پیامدهای پنهانی عملیات طوفان الاقصی برای صهیونیست‌ها، ضربه بزرگ به زیرساخت‌های انرژی این رژیم و توقف پروژه‌های توسعه میادین گازی آن است که تل آویو را مجبور به واردات گاز خواهد کرد.

    به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، بعد از آغاز عملیات طوفان الاقصی، در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، پروژه‌ها و طرح‌های توسعه میدان گازی رژیم صهیونیستی متوقف شد. این در حالی است که این رژیم قصد داشت با میادین اشغال شده در دریای مدیترانه صادرات گاز به اروپا را به شکل قابل توجهی افزایش دهد و جای روسیه را هم در این عرصه بگیرد.

    کمیته ویژه کابینه اسرائیل در بخش گاز به ریاست «یوسی دایان» مدیر کل وزارت انرژی رژیم صهیونیستی در بحبوحه تعلیق پروژه‌های رژیم صهیونیستی برای توسعه اکتشاف و حفاری در میادین گازی لویاتان، تامار و کاریش در دریای مدیترانه به دلیل خطر هدف قرار گرفته شدن آنها در طول جنگ غزه توسط مقاومت لبنان و همچنین سایر جبهه‌های حامی غزه، سیاست‌های جدیدی را در بخش انرژی این رژیم اتخاذ کرد.

    در جریان مذاکرات کمیته مشترک وزرای رژیم صهیونیستی مشخص شد که ذخایر گاز در میادین نزدیک سواحل فلسطین اشغالی، ظرف دو دهه کاهش می‌یابد. بر این اساس، کمیته مذکور در سندی که به کابینه ارائه داد توصیه کرد که به شرکت‌های ناظر میدان گازی لویاتان برای توسعه اکتشاف در آن چراغ سبز نشان دهد.

    توسعه میدان گازی لویاتان توسط شرکت اکتشاف نفت و گاز رژیم صهیونیستی به نام «نئو مد انرژی» که تقریباً ۴۵ درصد این میدان را در اختیار دارد و شرکت «شورون» که یک شرکت انرژی چند ملیتی آمریکایی است و در بیش از ۱۸۰ کشور در سراسر جهان فعالیت می‌کند و تقریباً ۴۰ درصد میدان گازی لویاتان را در اختیار دارد، انجام می‌شود.

    شرکت لویاتان اخیراً طرحی به روز شده را به وزارت انرژی رژیم صهیونیستی ارائه کرده که هدف آن افزایش تولید گاز از این میدان به میزان ۲ میلیارد متر مکعب در سال است. میدان لویاتان در شرق دریای مدیترانه در فاصله ۱۳۰ کیلومتری از بندر حیفا قرار دارد و سالانه ۱۲ میلیارد متر مکعب گاز آن به اردن فروخته می‌شود. این بزرگترین میدان گازی فلسطین اشغالی به شمار می‌رود که در سیطره صهیونیست‌هاست.

    دومین میدان گازی بزرگ فلسطین اشغالی که در اختیار صهیونیست‌ها قرار دارد، میدان تامار است که در سال ۲۰۰۹ کشف شد. میدان کاریش هم سومین میدان گازی بزرگ فلسطین اشغالی محسوب می‌شود که در شرق دریای مدیترانه واقع شده است.

    زنگ خطر منابع گازی صهیونیست‌ها در فلسطین اشغالی

    بعد از اجرایی شدن توافق آتش بس نوار غزه در ژانویه سال جاری میلادی، منابع عبری زبان گزارش دادند که کمیته مشترک وزیران اسرائیل، نشست نهایی خود را در مورد گسترش بخش گاز و انرژی و گسترش حفاری در میادین گازی موجود و اعطای مجوز به شرکت‌های محلی و بین‌المللی، جهت اکتشاف گاز با هدف تعیین آینده انرژی اسرائیل، برگزار کرده است.

    بر اساس این گزارش‌ها، در نشست مذکور تصمیم گرفته شد تا صادرات گاز به اردن و مصر ادامه داشته باشد. پیش‌نویس گزارش کمیته مطالعات سیاست گازی اسرائیل نشان می‌دهد که انتظار می‌رود، ذخایر گازی اسرائیل ظرف دو دهه آینده به پایان برسد. ناظران امور معتقدند که این احتمال وجود دارد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به دنبال متقاعد کردن دولت دونالد ترامپ جهت توسعه پروژه‌های دریایی در غزه و بهره‌برداری از منابع انرژی این باریکه باشد.

    برآوردهای نهادهای صهیونیستی در مورد ذخایر گاز این رژیم نشان می‌دهد که میزان مصرف گاز طبیعی اسرائیل در سال ۲۰۲۳ به ۲۴.۷ میلیارد متر مکعب افزایش یافت که بین ۱۳.۱ میلیارد متر مکعب برای اقتصاد داخلی و ۱۱.۶ میلیارد متر مکعب برای صادرات تقسیم می‌شود. این بیانگر آن است که رژیم صهیونیستی در صورتی که میادین گازی بیشتری کشف نکند و یا میادین کنونی را توسعه ندهد، باید به زودی خودش را برای واردات گاز آماده کند و دیگر نمی‌تواند صادر کننده باشد.

    به گزارش روزنامه اقتصادی گلوبس رژیم صهیونیستی، سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش ۳.۵ درصدی مصرف داخلی گاز اسرائیل بود؛ زیرا جنگ در جبهه غزه و لبنان پروژه سوم خط لوله برای توسعه زیرساخت گاز اسرائیل را مختل کرد.

    بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۱۴ حدود ۱۱.۱ میلیارد متر مکعب گاز از میدان لویاتان تولید شد و میزان تولید گاز از میدان تامار به ۱.۹ میلیارد متر مکعب و از میدان کاریش به ۶.۴ میلیارد متر مکعب رسید. میدان گازی لویاتان ۷۸ درصد از صادرات گاز اسرائیل را به خود اختصاص داده و مابقی آن از میدان تامار تأمین می‌شود. ذخایر گازی میدان کاریش هم برای مصارف داخلی اسرائیل صرف می‌گردد.

    اما در سایه جنگ بزرگی که طی یک سال و نیم گذشته اتفاق افتاد، شرکت آمریکایی شورون تصمیم گرفت که کار بر روی خط لوله دریایی در میدان گازی لویاتان را متوقف کند و تکمیل پروژه خط لوله سوم را هم به تعویق انداخت.

    شرکت‌های صاحب میدان‌های گازی فلسطین اشغالی تخمین می‌زنند که ذخایر گازی آنها ۱۰۲۷ میلیارد متر مکعب است؛ در صورتی که وزارت انرژی رژیم صهیونیستی این ذخایر را تنها ۸۵۰ میلیارد متر مکعب تخمین زده است. طبق پیش نویس گزارش کمیته مشترک وزیران رژیم صهیونیستی، این امر بیانگر شکاف ۱۷۷ میلیارد متر مکعبی یعنی معادل ۱۳ سال مصرف داخلی اسرائیل است.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.