کد خبر : 41292
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 10 آوریل 2025 - 23:11
  • نویسنده :
  • -

    «رزمایش صلح» تهران و ایروان یعنی ایران اجازه نقض خطوط قرمز را نمی‌دهد

    «رزمایش صلح» تهران و ایروان یعنی ایران اجازه نقض خطوط قرمز را نمی‌دهد

    احسان موحدیان کارشناس مسائل قفقاز گفت:رزمایش صلح می‌تواند زمینه ساز پیمان صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بشود، هر چند آذربایجان پیش شرط‌هایی را برای پیمان صلح مطرح می‌کند که منطقی نیست.

    خبرگزاری مهر، گروه بین الملل، الناز رحمت نژاد: اجرای «رزمایش صلح» از روز گذشته چهارشنبه ۲۰ فروردین بین یگان‌های عملیاتی دو کشور ایران و ارمنستان در منطقه مرزی نوردوز آغاز شد و به مدت دو روز ادامه خواهد داشت. به گفته سردار سرتیپ پاسدار ولی الله معدنی، هیچ تهدیدی بر مناطق مرزی بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان حاکم نیست، به همین دلیل عنوان این رزمایش، «صلح» نامیده شده است.

    قرارگاه منطقه‌ای لشکر ۳۱ عاشورا که متعلق به استان آذربایجان شرقی است، فرماندهی و نظارت راهبری رزمایش مورد اشاره را بر عهده دارد. همچنین لشکر عاشورا یکی از لشکرهای نامدار سپاه پاسداران در طول هشت سال دفاع مقدس است.

    رزمایش صلح بین دو کشور ایران و ارمنستان نشان دهنده این است که ایران اهداف توسعه طلبانه در منطقه ندارد بلکه به دنبال حفظ صلح و ثبات مرزهای خود با این کشور بوده و برای دفاع از مرزهای خودش با ارتش ارمنستان هماهنگ است. همچنین رزمایش مذکور می‌تواند منجر به تغییر رفتار جمهوری آذربایجان نسبت به ارمنستان و اجرای پیمان صلح بین این دو کشور بشود.

    «رزمایش صلح» تهران و ایروان یعنی ایران اجازه نقض خطوط قرمز را نمی‌دهد

    احسان موحدیان کارشناس مسائل قفقاز درباره مانور نظامی مشترک بین ایران و ارمنستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: مانور نظامی مشترک بین یگان‌های عملیاتی ایران و ارمنستان در مرز نوردوز نشان دهنده جدیت ایران در دفاع از مرزهای خود است. جمهوری اسلامی ایران در دفاع از خط قرمزهای خود یعنی حفظ مرز ایران و ارمنستان در قفقاز جنوبی کاملاً جدی است. چنانچه مقام معظم رهبری بارها در دیدار خودشان با آقای اردوغان، نیکول پاشینیان و پوتین فرمودند مرزهای ایران و ارمنستان یک راه ارتباطی چند هزار ساله است. اگر اراده‌ای برای قطع این مرز باشد، ایران اجازه نخواهد داد.

    وی با بیان اینکه ایران طمعی به کشورهای منطقه ندارد، افزود: جمهوری اسلامی ایران خواسته منطقی ای دارد؛ مرز کشورها محترم شمرده و حفظ شوند. رژیم صهیونیستی و انگلیس نسبت به قطع مرز ایران و ارمنستان و اشغال سیونیک در جمهوری ارمنستان حریص هستند تا کریدور زنگزوز را شکل بدهند. امید دارند نیروهای صهیونیست و ناتو را به نزدیکی مرزهای ایران و دریای کاسپین برسانند. اجرای رزمایش صلح این پیام جدی را ابلاغ می‌کند که ایران اجازه نقض خطوط قرمز خود را نخواهد داد. امنیت و ثبات پایداری و صلح در منطقه برای ایران مهم است.

    به گفته موحدیان، کشورهای منطقه روی همکاری و کمک ایران می‌توانند حساب باز کنند. این کشورها نباید پای کشورهای خارجی را به منطقه باز کنند، اگر چنین نیتی داشته باشند و برخی کشورها در همسایگی ایران در تلاش یا در فکر این باشند که مرز ایران و ارمنستان را قطع بکنند، ایران اجازه چنین اقدامی را به آن‌ها نخواهد داد.

    «رزمایش صلح» تهران و ایروان یعنی ایران اجازه نقض خطوط قرمز را نمی‌دهد

    کارشناس مسائل قفقاز با اشاره به رزمایش صلح ادامه داد: ایران و ارمنستان پیش از آغاز رزمایش، اهداف مشترکی را تعریف کردند تا در خاک خودشان انجام بدهند، به همین دلیل یگان نیروهای مسلح جمهوری ارمنستان بخشی از رزمایش را در خاک ارمنستان و یگان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بخشی از رزمایش را در خاک ایران انجام می‌دهند. رزمایش مورد اشاره شامل اقدامات ضد تروریستی برای جلوگیری از نفوذ نیروهای مهاجم در امتداد مرز دولت‌های ارمنستان و ایران و افزایش هماهنگی‌ها بین این دو جمهوری برای تهدیدهای مشترک است. رزمایش مذکور بر اساس رزمایش‌های معمول دنیا انجام شده است. وقتی رزمایش هر کشور داخل خاک خودش اجرا می‌شود بهانه‌ای دست کشورهایی که اهداف توسعه طلبانه دارند، نمی‌دهد. جمهوری اسلامی ایران با طراحی این رزمایش نشان داد با ارتش جمهوری ارمنستان برای دفاع از مرزهای خودش هماهنگ است. اهداف توسعه طلبانه در منطقه ندارد و صرفاً به دنبال حفظ صلح و ثبات مرزهای خود با ارمنستان است.

    «رزمایش صلح» تهران و ایروان یعنی ایران اجازه نقض خطوط قرمز را نمی‌دهد

    موحدیان اضافه کرد: رزمایش صلح می‌تواند زمینه ساز پیمان صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بشود، هر چند آذربایجان پیش شرط‌هایی را برای پیمان صلح مطرح می‌کند که منطقی نیست. انحلال گروه مینسک، مجبور کردن ارمنستان برای تغییر قانون اساسی، تیراندازی مکرر شبانه به خاک ارمنستان و دریافت غرامت از پیش شرط‌های غیرمنطقی جمهوری آذربایجان است. رسانه‌های آذربایجان، ارمنستان را «آذربایجان غربی» می‌خوانند و نسبت به ارمنستان ادعای ارضی دارند. پیش شرط‌ها و رفتارهای این‌چنینی منجر به پیمان صلح نخواهد شد بلکه رزمایش صلح بین ایران و ارمنستان می‌تواند به تغییر رفتار جمهوری آذربایجان کمک کند و منجر به اجرای پیمان صلح بشود. زیر سایه رزمایش صلح و اجرایی شدن پیمان صلح، طرح‌های بزرگ تجاری، اقتصادی و منابع آبی به کارگیری خواهند شد. همچنین کشورهای منطقه می‌توانند طرح‌های خود را پیش ببرند.

    به گفته وی، مشارکت لشکر ۳۱ عاشورا که متعلق به آذربایجان شرقی است نشان می‌دهد همه مردم ایران یک پیکر واحد هستند. بر خلاف دروغ پراکنی های رسانه‌های معاند، مردم ایران دغدغه‌ها، نگرانی‌ها و آرزوهای مشترک دارند. نیروهای نظامی و انتظامی ایران در دفاع از مرزهای جمهوری اسلامی ایران با کشورهای همسایه به خصوص ارمنستان همراه و همگام هستند و خود را تابع دستورات فرمانده معظم کل قوا امام خامنه ای (مدظله العالی) می‌دانند.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.