به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، یک نظرسنجی که اخیراً توسط مرکز مطالعاتی پژوهشی «پی یو» در واشنگتن انجام شد، نشان داد که بیش از نیمی از آمریکاییها در حال حاضر نسبت به اسرائیل نگاه منفی دارند و نفرت آمریکاییها از اسرائیلیها بعد از آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ بیشتر شده است.
این مرکز پژوهشی آمریکایی در جریان یک نظرسنجی که در هفته آخر ماه مارس انجام شد، اعلام کرد که حمایت از اسرائیل در میان آمریکاییها به پایینترین حد خود رسیده و نتایج نشان داد که تنها ۴۵ درصد از آمریکاییها نگاه مثبت به اسرائیل دارند و دیدگاه ۵۳ درصد آنها بسیار منفی بود.
این در حالی است که در نظرسنجی همین مرکز مطالعاتی در سال ۲۰۲۲ مشخص شده بود که ۵۵ درصد آمریکاییها نگاه مثبتی به اسرائیل دارند و ۴۲ درصد دیدگاه منفی داشتند.
نتایج این نظرسنجی با سایر شاخصهای منعکس کنندهِ تصویر رو به افول رژیم صهیونیستی در افکار عمومی آمریکا همخوانی دارد. نظرسنجی انجام شده توسط این مرکز آمریکایی نشان میدهد که کاهش حمایت آمریکاییها از اسرائیل دو پایه مختلف دارد:
۱. دموکراتهای مسنتر، از روابط نزدیک دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا با اسرائیل به شدت ناراضی هستند و معتقدند که ترامپ بیش از حد به اسرائیلیها خدمات میدهد.
۲. جمهوریخواهان جوان بعد از اتفاقات اکتبر ۲۰۲۳ و اقداماتی که اسرائیل علیه غیرنظامیان در نوار غزه انجام میدهد و همزمان با افزایش موج اعتراضات جهانی به تجاوزات اسرائیل علیه مردم فلسطین، دیدگاه منفی به این رژیم پیدا کردهاند.
ست پندر، مدیر بخش تحقیقات مرکز دموکراسی خاورمیانه در این زمینه گفت: این تغییر در افکار عمومی دموکراتها حدود دو دهه قبل آغاز شد، اما اخیراً به لطف کاهش آشکار حمایت جمهوریخواهان جوان از اسرائیل، بیشتر قابل توجه شده است.
وی افزود: تجاوزات اسرائیل علیه غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ عاملی تعیین کننده در شکل دهی به افکار عمومی آمریکاییها بود و بسیاری را بر آن داشت تا در مواضع قدیمی خود تجدید نظر کنند.
در میان دموکراتها، ۶۹ درصد از رأی دهندگان، اسرائیل را نامطلوب میدانند و این بدان معناست که دیدگاه منفی آنها به اسرائیل از سال ۲۰۲۲ تاکنون ۱۶ درصد افزایش یافته است. اما در میان دموکراتهای مسن که بسیاری از آنها در دوره جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا از اسرائیل حمایت میکردند، اکنون ۶۶ درصد آنها دیدگاه منفی به اسرائیل دارند که بیانگر افزایش ۲۲ درصدی در سه سال گذشته است.
در میان جمهوریخواهان هم با وجود اینکه تعداد حامیان اسرائیل بیشتر است، اما بیش از یک سوم آنها یعنی ۳۷ درصد، دیدگاه منفی به این رژیم دارند که نسبت به سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۰ درصد افزایش داشته است. علت این امر در وهله نخست به خاطر تغییر افکار عمومی در میان نسل جوان جمهوریخواهان است که از اقدامات متجاوزانه اسرائیل انتقاد میکنند.
آدام شاپیرو، مسئول پرونده فلسطین و اسرائیل در سازمان دموکراسی برای جهان عربی، در این راستا اظهار داشت که نتایج نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد: دیگر تعصب رسانههای سنتی آمریکا نسبت به اسرائیل نمیتواند مانند گذشته افکار عمومی آمریکا را تحت تأثیر قرار دهد؛ زیرا مردم به شکل فزایندهای به رسانههای اجتماعی و منابع رسانهای جایگزین که حقیقت اتفاقات غزه را نشر میدهند، تکیه دارند.
وی افزود: این نتایج همچنین بیانگر ثمربخش بودن جنبشهای دانشجویی، سازمانهای جامعه مدنی و کلیساهای آمریکا در اعتراض به تجاوزات اسرائیل علیه مردم فلسطین و حمایت جنبشهای مذکور از این مردم است.
شاپیرو درباره مواضع افکار عمومی آمریکا در قبال سیاستهای منطقهای رژیم صهیونیستی گفت که آمریکاییها از استقرار نیروهای خود در مناطق درگیری حمایت نمیکنند و تجربیات تلخ آنها در عراق و افغانستان، تأثیر عمیقی بر افکار عمومی داشته و اکثریت شهروندان، مخالف مداخله نظامی خارجی ایالات متحده هستند.
از سوی دیگر، دیوید مک، معاون پیشین وزیر خارجه آمریکا در امور خاورمیانه گفت که موج حمایت و همبستگی افکار عمومی آمریکا با اسرائیل بعد از جنگ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به سرعت کاهش یافت.
وی تاکید کرد: رفتارهای خشونت آمیز اسرائیل علیه غیرنظامیان غزه از جمله زنان و کودکان و همچنین تجاوزهایی که اسرائیلیها علیه کرانه باختری و جنوب لبنان انجام میدهند، همگی از عواملی هستند که منجر به از بین رفتن همبستگی قشر وسیعی از افکار عمومی آمریکا با اسرائیلیها شد.
اما با وجود گسترش نفرت افکار عمومی آمریکا از صهیونیستها، این تغییرات هنوز در مواضع سیاسی و رسمی ایالات متحده منعکس نشده؛ جایی که اکثریت اعضای کنگره به استثنای اقلیتهایی در حزب دموکرات از جمله سناتور برنی سندرز همچنان از ارائه کمکهای نظامی و مالی به رژیم صهیونیستی حمایت میکنند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0