به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری عربی ۲۱، گزارش منتشر شده از سوی آکادمی بین المللی صلح استکهلم (سیبری) نشان میدهد که هزینههای نظامی بینالمللی در سال ۲۰۲۴ با افزایش ۹.۴ درصدی نسبت به سال قبل به رقم نجومی ۲.۷۲ تریلیون دلار رسیده است که بیشترین نسبت رشد را از زمان پایان جنگ سرد تاکنون داشته است.
این گزارش میافزاید که تنشهای ژئوپلیتیک باعث افزایش هزینه کرد نظامی در تمام مناطق دنیا به ویژه اروپا و خاورمیانه شده است، در حالی که این هزینهها در ایران حدود ۱۰ درصد کاهش داشته است.
به نوشته این گزارش بیش از ۱۰۰ کشور دنیا، هزینههای نظامی خود را در سال ۲۰۲۴ افزایش داده و اولویت خود را به مسائل نظامی تغییر دادهاند که این موضوع به ضرر بندهای دیگر بودجه در این کشورها است و ممکن است تبعات اقتصادی و اجتماعی گستردهای در این جوامع طی سالهای آینده داشته باشند.
«شیائو لیانگ» کارشناس برنامه هزینههای نظامی و تولید تسلیحات در آکادمی سیبری معتقد است که این رشد بیسابقه در نتیجه تنشهای شدید ژئوپلیتیک ایجاد شده و بیشترین رقم افزایش از زمان پایان جنگ سرد تاکنون بوده است.
جنگ در اوکراین و تردیدها نسبت به تعهد امنیت ائتلاف ناتو توسط آمریکا دو مؤلفه مهم برای افزایش هزینههای نظامی در اروپا است. در این راستا هزینههای نظامی روسیه با رشد ۱۷ درصدی به رقم ۶۹۳ میلیارد دلار رسیده است.
مسکو در سال ۲۰۲۴ بالغ بر ۱۴۹ میلیارد دلار از این هزینه را تنها به ارتش اختصاص داد که این رقم ۳۸ درصد نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرده بود و دو برابر هزینههای ارتش روسیه در سال ۲۰۱۵ بود. بودجه نظامی روسیه معادل ۱۹ درصد از مجموع هزینههای دولت روسیه است.
هزینه نظامی اوکراین نیز در سال ۲۰۲۴ با رشدی ۲.۹ درصدی به رقم ۶۴.۷ میلیارد دلار رسیده است. کی یف بالغ بر ۳۴ درصد از تولید ناخالص ملی خود را به هزینههای نظامی اختصاص داده که بیشترین رقم در تمام دنیا به شمار میرود.
آلمان نیز بودجه نظامی خود را به نسبت ۲۸ درصد افزایش داده تا این بودجه به رقم ۸۸.۵ میلیارد دلار برسد.
آمریکا نیز به عنوان کشوری که بیشترین هزینههای نظامی را صرف میکند، بودجه نظامی خود را ۵.۷ درصد افزایش داد تا مجموع این رقم به عدد نجومی ۹۹۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ برسد که به تنهایی حدود ۳۷ درصد بودجه نظامی تمام کشورهای دنیا و ۶۶ درصد بودجه نظامی کشورهای عضو ناتو است.
در خاورمیانه بیشترین افزایش بودجه نظامی به رژیم صهیونیستی اختصاص داده شده که هزینههای نظامی خود را به میزان ۶۸ درصد افزایش داده تا بودجه آن به رقمی معادل ۴۶.۵ میلیارد دلار برسد. این در حالی است که بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۴ بالغ بر ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده و به عدد ۷.۹ میلیارد دلار رسیده است.
چین نیز به عنوان یکی از کشورهایی که بیشترین هزینه کرد نظامی را دارد، بودجه نظامی خود را ۷ درصد افزایش داده تا هزینههای نظامی آن در سال ۲۰۲۴ به عدد ۳۱۴ میلیارد دلار برسد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0