کد خبر : 41235
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 10 آوریل 2025 - 19:59
  • نویسنده :
  • -

    دستورات ۱۶گانه رئیس قوه قضاییه خطاب به مقامات قضایی کشور

    دستورات ۱۶گانه رئیس قوه قضاییه خطاب به مقامات قضایی کشور

    رئیس قوه قضاییه در نشست مشترک شورای عالی قوه قضاییه با رؤسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌های مراکز استان‌ها، ۱۶ دستورالعمل ویژه را به مقامات قضایی سراسر کشور ابلاغ کرد.

    – اخبار اجتماعی –

    به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام و‌المسلمین محسنی اژه‌ای امروز، پنجشنبه 21 فروردین، طی سخنانی در نشست مشترک شورای‌عالی قوه قضائیه با رؤسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌های مراکز استان‌ها، ضمن تبریک مجدد سال نو و قدردانی از مقامات قضایی در سراسر کشور به جهت اهتمام آنها به امر تسهیل و تسریع خدمات‌رسانی حقوقی و قضایی به مردم، توصیه‌هایی 16 گانه را برای در دستور کار قرار دادن در سال 1404 خطاب به آنها مطرح کرد و در همین راستا اظهار کرد: نقش مدیران در همه دستگاه‌ها به‌ویژه دستگاه قضایی یک نقش کلیدی و مبنایی است؛ شما مقامات قضایی به مدیران زیر مجموعه خود کمک کنید تا نواقص خود را برطرف کنند و چنانچه این نواقص برطرف نشد، بدون تعارف و رودربایستی آن مدیران را که دارای ضعف و نقصان هستند تغییر دهید.

    رئیس قوه قضائیه بیان کرد: مقامات قضایی بر زیر مجموعه‌های خود نظارت مستمر و میدانی داشته باشند و نقاط قوت و ضعف زیر مجموعه‌های خود را احصا کنند؛ این ویژگی در برخی از مقامات قضایی ما بارز و برجسته است اما متاسفانه برخی از مسئولان قضایی نیز از این ویژگی بی‌بهره‌اند و فقط اسم مدیریت را یدک می‌کشند.

    مشورت با صاحب نظران منافاتی با استقلال مقام قضاوت ندارد

    رئیس دستگاه قضا گفت: مقامات و مدیران قضایی باید برنامه‌محور باشند و بر مبنای برنامه‌ای مدون عمل کنند؛ مقامات و مدیران قضایی به‌ویژه در عمل به مفاد سند به‌روزشده تحول و تعالی قوه قضائیه اهتمام داشته باشند.

    رئیس عدلیه بیان کرد: مقامات و مدیران قضایی باید در برابر شرایط و اقتضائات روز، منعطف باشند و این قابلیت را داشته باشند که رویه‌ها و رویکردهای خود را روز آمد و یا اصلاح کنند.

    قاضی‌القضات افزود: بعضاً بخش‌هایی از کشور توقعات و انتظاراتی از قوه قضاییه دارند که این توقعات و انتظارات ورای وظایف ذاتی قوه قضاییه است؛ در این رابطه مقامات و مدیران قضایی مسئولیت دارند تا اقدام به تبیین‌گری و آگاهی بخشی کنند.

    حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: کلیه‌ی بخش‌ها و مراجع در قوه قضاییه باید در قبال مسائل قابل‌پیش‌بینی، برنامه‌ریزی‌های پیشگیرانه داشته باشند. یکی از این مسائل قابل پیش‌بینی، عبارت از مقولات امنیتی است. در این رابطه بخش‌های ذی‌صلاح در دستگاه قضایی با نهادهای مربوطه در خارج از قوه قضائیه، نهایت همکاری و هماهنگی را داشته باشند.

    رئیس قوه قضائیه بیان کرد: دادستان کل کشور را مامور کرده‌ایم تا برنامه‌ای مدون در خصوص اقدامات قوه قضائیه جهت تحقق شعار سال ناظر بر سرمایه‌گذاری برای تولید، تدوین و تنظیم کند.

    رئیس عدلیه تصریح کرد: صیانت و احیای حقوق عامه در سال جدید با جدیت بیشتری دنبال شود و در همین راستا مقامات قضایی در سراسر کشور، شوراهای حفظ حقوق بیت‌المال را تقویت کنند.

    رئیس عدلیه بیان کرد: مقامات قضایی در سراسر کشور نشست‌ها و جلسات هم‌اندیشی مستمری با سایر مسئولان و مقامات استان‌های متبوع خود داشته باشند و مبادرت به شناسایی استعدادها، ظرفیت‌ها و مشکلات خاص استان‌های خود کنند و به همراه مقامات استانی به یک اشتراک نظر در خصوص رفع و حل مشکلات استان متبوع خود نائل شوند. جذب سرمایه‌گذاری در استان‌ها یک ضرورت غیر قابل انکار و امری منطبق با شعار سال است؛ در این راستا ممکن است در روش‌ها و تاکتیک‌ها میان مسئولان استانی اختلاف‌نظر وجود داشته باشد؛ شما مقامات قضایی در سراسر استان‌های کشور تلاش خود را معطوف گردانید تا این اختلاف‌نظرها را رفع کنید و امر دارای اولویت جذب سرمایه‌گذاری را منطبق با موازین قانونی‌ای که وجود دارد محقق سازید.

    قاضی‌القضات تصریح کرد: شما مقامات قضایی در سراسر استان‌های کشور باید بخش‌ها و واحدهای مرتبط با پیشگیری از وقوع جرم را فعال‌تر کنید؛ البته در اینجا ذکر این نکته ضروری است که مسئولیت قوه قضاییه و معاونت پیشگیری این قوه آن است که دستگاه‌های مسئول در امر پیشگیری از وقوع جرم در کشور را به حرکت درآورد؛ چرا که خود قوه قضاییه و نهادهای زیر مجموعه آن نمی‌توانند متولی کلیه امور مرتبط با پیشگیری در کشور باشند.

    حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: همانطور که بارها تاکید کرده‌ایم مقامات قضایی میان فساد،خطا و زمین خوردن یک فرد که ممکن است یک سرمایه‌گذار تولیدی باشد تفکیک قائل شوند. همگان باید به فرد زمین خورده کمک کنیم و به فرد خطاکار نیز مدد رسانیم که به جبران مافات بپردازد. اما در قبال فرد مفسد، قاطعانه و بدون اغماض و بدون هرگونه تبعیض برخوردهای لازم را داشته باشیم. به هیچ وجه نباید اینگونه باشد که میان مفسدین تفکیک و تمیز قائل شویم و  ضرورت دارد با کلیه‌ی مفسدین قاطعانه و قانونی برخورد کنیم؛ همچنین چنانچه یک کارگزار حکومتی در یک فساد دخیل و شریک بود، برخورد ما باید قاطعانه‌تر باشد.

    رئیس قوه قضاییه بیان کرد: مقامات قضایی در سراسر استان‌های کشور پرونده‌های تخلف و فساد را تا آخر پیگیری کنند و به تعیین تکلیف این پرونده‌ها بپردازند؛ به هیچ وجه نباید اینگونه باشد که پرونده‌های فساد گشوده شوند و پس از مدتی پیگیری، به بایگانی سپرده شوند. پرونده‌های فساد و قاچاق به‌ویژه قاچاق سازمان‌یافته را تا آخر پیگیری کنید و اجازه ندهید هیچ پرونده‌ای نیمه‌کاره بماند. شما مقامات قضایی در خلال رسیدگی به پرونده‌های قضایی به ویژه پرونده‌های فساد نهایت قاطعیت را به خرج دهید و از سرزنش سرزنشگران نهراسید.

    رئیس دستگاه قضا گفت: در سال گذشته اقدامات بزرگی برای ایجاد دادگاه‌های صلح انجام گرفت. تاکید من آن است که شما مقامات قضایی به گسترش دادگاه‌های صلح کمک کنید و اشکالاتی که در این زمینه وجود دارد را رفع کنید. باید توجه داشت که ایجاد و گسترش دادگاه‌های صلح به معنای حذف و انحلال شوراهای حل اختلاف نیست بلکه بالعکس وظایف و مسئولیت‌های این شوراها در زمینه‌های میانجیگری، صلح و سازش و توسعه امر داوری، بیشتر نیز شده است.

    رئیس علیه اظهار کرد: مقامات قضایی اهتمام ویژه‌ای نسبت به صیانت از زیر مجموعه خود داشته باشند و امور فرهنگی را برای جلوگیری و پیشگیری از غلطیدن اعضای زیر مجموعه خود به وادی تخلف و فساد، توسعه و گسترش دهند.

    قاضی‌القضات بیان کرد: مقامات قضایی نظارت ویژه‌ای را بر قرارهای تأمینی صادره در دادسراها و شعبات اجرای احکام و زندان‌ها داشته باشند. فردی که زندان رفتن و بازداشته شدنش ضرورتی ندارد را به زندان و بازداشتگاه نفرستید؛ این توصیه را از حیث کاهش جمعیت زندان‌ها مطرح نمی‌کنم چرا که معتقدیم متهم و مجرمی که ضرورت دارد را باید به بازداشتگاه و زندان هدایت کرد، بلکه تاکید ما آن است که در موعد صدور قرارهای تأمین کیفری، به گونه‌ای اتخاذ تدبیر شود که اگر ضرورتی ندارد، هیچ متهمی به زندان فرستاده نشود.

    حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای خاطر نشان کرد: روسای کل دادگستری‌ها و در نقاطی دادستان‌ها در قبال ماده 150 قانون آیین دادرسی کیفری ناظر بر ممنوعیت کنترل ارتباطات مخابراتی افراد و شرایط و ضوابط سختگیرانه این امر در موارد لازم و ضروری، دارای مسئولیت هستند، فلذا واجب است که به این مهم، اهتمام ویژه داشته باشند.

    محسنی اژه‌ای در بخش دیگری از سخنانش در این نشست، با اشاره به استمرار جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اظهار کرد   رژیم جعلی و غاصب صهیونیستی با حمایت امریکای جنایتکار و برخی دیگر از دوّل غربی بزرگین‌ترین و فجیع‌ترین جنایات را در فلسطین و غزه مرتکب می‌شود. در این آزمون بزرگ، مجامع بین‌المللی بسیار روسیاه شدند و نتوانستند کار موثر و مفیدی برای توقف جنایات اسرائیل در غزه انجام دهند و با کمال تأسف برخی از کشورهای اسلامی نیز امتحان خوبی در این آزمون پس ندادند. در مقابل، نیروهای مقاومت و مردم فلسطین و غزه، در این امتحان بسیار روسفید شدند و نشان دادند که یکی از مصادیق روشن آیه شریفه «وَجاهِدوا فِی اللَّهِ حَقَّ جِهادِه» می‌باشند.

    رئیس قوه قضائیه همچنین با اشاره به توطئه‌ها و مکاید دشمنان برای به زانو درآوردن ملت ایران در سالی که گذشت، گفت: دشمن در سالی که گذشت تلاش زیادی را به خرج داد تا معیشت و آرامش مردم ایران اسلامی را بر هم بزند اما به حول و قوه الهی و در نتیجه تلاش و مجاهدت همه مردم و بخش‌های مسئول در کشور، دشمن در نیل به این توطئه و غرض خود ناکام ماند.

    انتهای پیام/

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.