به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم و به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، به شهر هانگژو چین سفر کرده است، صبح امروز به وقت محلی، با «مرگالیف اسلام بیک» عالیرتبهترین مقام قضایی قزاقستان دیدار و گفتوگو کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای طی سخنانی در این دیدار اظهار کرد: کشورهای ایران و قزاقستان دارای چندین توافقنامه قضایی هستند که یا در مرحله اجرا قرار دارند و یا باید اجرا و پیادهسازی شوند؛ ما بر اجرای این توافقنامهها در راستای بهبود روابط و تعاملات قضایی فیمابین میان ایران و قزاقستان تاکید داریم.
رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: سفر سال گذشته مقامات عالیرتبه کشور قزاقستان به ایران، بسیار اثربخش بود و توانست به تحکیم و ارتقاء سطح روابط دوجانبه کمک شایانی کند؛ ما باید تا آنجا که میتوانیم تلاش خود را در راستای توسعه مناسبات میان دو کشور انجام دهیم.
«مرگالیف اسلام بیک» عالیترین مقام قضایی کشور قزاقستان نیز در این دیدار با بیان اینکه رویکرد این کشور توسعه روابط با همه همسایگان است، گفت: همکاری و تعامل حداکثری و تقویت روابط میان قزاقستان و ایران در همه حوزهها به ویژه حوزه قضایی برای غلبه بر چالشهای موجود، در دستور کار ما قرار دارد.
وی همچنین گفت: از اینکه سال آینده، اجلاس رؤسای نظامهای قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به میزبانی ایران برگزار میشود، خرسند هستیم و بسیار تمایل داریم که در این نشست حضور داشته باشیم.
طرفین در ادامه این گفتگوی دو جانبه، برخی مصادیق از مشکلات سرمایهگذاران دو کشور که دچار آسیبهای حقوقی قضایی شدهاند را مطرح کرده و در رابطه با راهکارهای حل و فصل این مشکلات، به تبادل نظر پرداختند.
ظرفیتهای دو کشور ایران و تاجیکستان، توسعه مناسبات و مراودات دو کشور را در حوزههای مختلف از جمله سلسله مسائل حقوقی و قضایی، میطلبد
بر اساس این گزارش، حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، به شهر هانگژو چین سفر کرده است، صبح امروز به وقت محلی، با عالیرتبهترین مقام قضایی تاجیکستان دیدار و گفتوگو کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جریان این دیدار با اشاره به مشترکات فرهنگی و زبانی فراوان میان ایران و تاجیکستان گفت: اعتقاد ما آن است که برای مقابله با چالشهای جهانی و منطقهای، ضرورتاً باید با کشورهای همسایه بهویژه تاجیکستان که دارای مشترکات فراوان فرهنگی و زبانی هستیم، به همکاری و تعامل هرچه بیشتر نائل آییم.
رئیس قوه قضاییه بیان کرد: ایران و تاجیکستان با عنایت به مشترکات موجود، از این ظرفیت بهرهمندند که نگاه و درک خود را هرچه بیشتر نسبت به سلسله مسائل و پدیدههای جهانی و مقولاتی نظیر حقوق بشر نزدیک و نزدیکتر کنند. ما نقطهنظرات تاجیکستان در قبال مسائل حقوق بشری را ارج مینهیم.
رئیس دستگاه قضا گفت: در مقابله با چالشهای منطقهای و جهانی چنانچه ما کشورهای همسایه به تعامل و تشریک مساعی نرسیم، آسیبهایی متوجه ما خواهد شد؛ بنابراین تعامل منطقهای و همسایگی برای مقابله با چالشها، یک اصل اساسی است.
رئیس عدلیه بیان کرد: ظرفیتهای دو کشور ایران و تاجیکستان، توسعه مناسبات و مراودات دو کشور را در حوزههای مختلف از جمله سلسله مسائل حقوقی و قضایی، میطلبد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار کرد: سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به تاجیکستان، سفر مبارکی بود و میتواند توسعه هرچه بیشتر مناسبات و مراودات دو کشور را رقم بزند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به جنایات و نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه گفت: همه جهانیان به ویژه کشورهای مسلمان منطقه، در قبال جنایات فجیع رژیم صهیونیستی در غزه مسئولیت دارند؛ ما باید از ظرفیتهای مجامع منطقهای و بینالمللی نظیر سازمان شانگهای جهت اتخاذ اقدامات موثر برای مقابله با جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه بهره بگیریم.
در جریان این دیدار، عالیترین مقام قضایی تاجیکستان، ضمن اظهار خرسندی از دیدار با رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران گفت: با عنایت به سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به تاجیکستان، فصل جدیدی از مناسبات و مراودات میان این دو کشور همسایه آغاز شده است و ما در تاجیکستان از بسط و توسعه رتباطات با جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف استقبال میکنیم.
عالیترین مقام قضایی تاجیکستان گفت: فرهنگ مشترک و همزبانی دو کشور ایران و تاجیکستان، زمینههای توسعه همکاری و مناسبات را میان دو کشور گسترش داده و سبب شده نگاه و راهحل دو کشور در خصوص بسیاری از مسائل، یکسان و مشابه باشد.
عالیترین مقام قضایی تاجیکستان بیان کرد: این مایه افتخار و مباهات ماست که در اجلاسیهها و مجامع جهانی همچون ایرانیان به زبان فارسی صحبت میکنیم و همین زبان مشترک گویای غنای تمدنی و اشتراکات فرهنگی میان ایران و تاجیکستان است.
انتهای پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0