کد خبر : 44670
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 15 آوریل 2025 - 22:44
  • نویسنده :
  • -

    ارتش آمریکا کوچک می‌شود

    ارتش آمریکا کوچک می‌شود

    اندیشکده آمریکایی از برنامه دولت ترامپ برای کاهش گسترده نیروهای ارتش آمریکا در اروپا خبر داد؛ طرحی که در راستای تمرکز بر امنیت مرزی، مهار چین و کاهش هزینه‌های دفاعی اجرا خواهد شد.

    به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، اندیشکده آمریکایی گزارش داد که دولت آمریکا در چارچوب بازنگری در آرایش نیروهای نظامی خود در سطح جهان، قصد دارد شمار نیروهای ارتش این کشور را کاهش دهد؛ اقدامی که احتمالاً بیشترین تأثیر را در اروپا خواهد داشت و می‌تواند به کاهش قابل‌توجه حضور نظامی آمریکا در لهستان و آلمان منجر شود.

    در جلسات اخیر کنگره ایالات متحده، موضوع آینده نیروهای ارتش آمریکا در داخل و خارج از این کشور مطرح شده است. با اینکه مقام‌های پنتاگون به‌طور رسمی اعلام کردند هنوز تصمیمی در این زمینه اتخاذ نشده، اما شواهد نشان می‌دهد که دولت «دونالد ترامپ» قصد دارد برای تحقق اهداف بودجه‌ای و راهبردی «پیت هگست»، وزیر دفاع، ابعاد ارتش را کوچک‌تر کند و نیروهای زمینی را در اروپا کاهش دهد.

    از آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، تیم امنیت ملی او اهداف روشنی را تعیین کرده است: پایان جنگ اوکراین، تأمین امنیت مرزهای داخلی، و کاهش هزینه‌های اضافی برای تمرکز بیشتر بر آسیا. اگرچه دولت هنوز جزئیات دقیقی درباره تأثیر این اهداف بر ساختار نیروهای نظامی آمریکا منتشر نکرده، شواهد نشان می‌دهد که اروپا دیگر اولویت اصلی نیست.

    هگست در سفر ماه فوریه به اروپا تأکید کرده بود که آمریکا دیگر نمی‌تواند «تأمین‌کننده اصلی امنیت قاره اروپا» باشد و باید منابع خود را برای مقابله با چین و تقویت امنیت مرزی در جنوب صرف کند. این اظهارات نشانه‌ای از احتمال کاهش حضور نظامی آمریکا در اروپا تلقی شد، هرچند پنتاگون تاکنون به‌صورت رسمی درباره این موضوع موضع‌گیری نکرده است.

    در مقابل، «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا در سفر ماه آوریل خود به اروپا با رد گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای مبنی بر کاهش تعهدات آمریکا در ناتو، گفت: «ما قصد نداریم از ناتو فاصله بگیریم، بلکه می‌خواهیم ناتو قوی‌تر شود.» با این حال، نگرانی در میان متحدان اروپایی همچنان پابرجاست.

    بر اساس گزارش‌ها، پاسخ این نگرانی‌ها نه در اروپا، بلکه در دستورکار داخلی وزیر دفاع آمریکا نهفته است. هگست در یادداشتی در ۱۸ فوریه از فرماندهان ارشد خواسته است تا برای پنج سال آینده، هر سال ۸ درصد از بودجه خود را کاهش دهند. با این حال، هدف این کاهش بودجه، کاهش کلی بودجه دفاعی نیست، بلکه اختصاص منابع به اولویت‌های جدید امنیت ملی آمریکا است؛ از جمله برنامه‌هایی که از کاهش بودجه معاف شده‌اند.

    نظامیان آمریکایی در لهستان

    بسیاری از حوزه‌های پرهزینه پنتاگون از جمله عملیات در مرز جنوبی، برنامه‌های تسلیحاتی، دفاع موشکی، ساخت زیردریایی‌های هسته‌ای و پروژه‌های عمرانی در آسیا، از این کاهش بودجه معاف شده‌اند. در مقابل، برنامه‌های نوسازی ارتش آمریکا و حمایت از فرماندهی‌های نظامی در اروپا و غرب آسیا – که ارتش بیشترین نقش را در آن‌ها دارد – در فهرست معاف‌ها حضور ندارند؛ موضوعی که احتمال کاهش نقش ارتش را – به‌ویژه در اروپا – تقویت می‌کند.

    یک شبیه‌سازی بودجه‌ای که اخیراً توسط مؤسسه محافظه‌کار «امریکن اینترپرایز» انجام شده نشان می‌دهد که تحت تفسیر سخت‌گیرانه از دستورالعمل‌های «پیت هگست»، وزیر دفاع، کاهش در ساختار نیروهای زمینی اجتناب‌ناپذیر است. در این شبیه‌سازی، تمام شرکت‌کنندگان اعلام کرده‌اند که برای متعادل‌سازی بودجه، ناچار به کاهش ساختار نیروی زمینی شده‌اند.

    از نظر راهبردی نیز چنین کاهش‌هایی با هدف پنتاگون برای تمرکز بر آسیا مطابقت دارد. گرچه ممکن است ارتش آمریکا در عملیات‌های احتمالی در منطقه ایندوپاسیفیک مشارکت کند، اما نیاز به نیروهای زمینی در مقایسه با نیروهای دریایی و هوایی بسیار کمتر خواهد بود.

    هرچند ارتش آمریکا گزارش‌هایی درباره حذف ۹۰ هزار نیروی فعال را تکذیب کرده و مدعی شده که «شمار نیروها ممکن است حتی افزایش یابد» اما انتظار می‌رود کاهش‌هایی در بخش‌های اداری ارتش یا ساختارهای پرهزینه و تکراری فرماندهی انجام شود. با این حال، این کاهش‌ها کافی نخواهند بود و احتمالاً باید شمار قابل‌توجهی از نیروهای فعال، از جمله یگان‌های رزمی و نیروهای عملیات ویژه، کاهش یابند.

    در کنار این فشارهای بودجه‌ای، دستور ترامپ برای کنترل کامل مرز جنوبی با مکزیک، فشار مضاعفی بر ارتش وارد کرده است. در حال حاضر، حدود ۶۶۰۰ نیروی فعال ارتش و بیش از ۲۰۰۰ نفر از گارد ملی در حال حمایت از عملیات مرزی هستند. این نیروها شامل یگان‌های زرهی، یگان‌های بالگردی و نیروهای پشتیبانی فرماندهی می‌شوند و بسیاری از آن‌ها از یگان‌هایی هستند که به‌طور معمول برای پاسخ به بحران‌ها در سطح بین‌المللی آماده‌باش دارند.

    به گفته ژنرال «گریگوری گیو»، فرمانده ستاد فرماندهی شمالی آمریکا، این مأموریت «چند سال طول خواهد کشید» و چرخه چرخش نیروها بین مرز و پایگاه‌های داخلی، فشار سنگینی بر آمادگی ارتش وارد خواهد کرد. اگر این مأموریت در تمام دوره ریاست‌جمهوری ترامپ ادامه یابد، ممکن است تا ۴۰ هزار نیروی زمینی را درگیر کند.

    رژه نظامیان آمریکایی در آلمان

    در نتیجه، ترکیب فشار ناشی از کاهش ساختار نیروها و مأموریت مستمر مرزی، باعث خواهد شد که شمار کمتری از نیروهای ارتش برای استقرار در خارج از کشور در دسترس باشند. احتمال می‌رود حضور ارتش آمریکا در اروپا – چه به‌صورت دائمی و چه چرخشی – به‌ویژه در آلمان و لهستان، بیشترین کاهش را تجربه کند و بین ۱۰ تا ۲۰ هزار نیرو از این کشورها خارج شوند.

    دولت ترامپ آشکارا اولویت را به مأموریت‌های مرزی داده و ارتش این کشور پس از کاهش نیروهایش نمی‌تواند به‌طور هم‌زمان تعهدات خود را در همه جبهه‌ها ایفا انجام دهد.

    به گزارش کویینسی، اگرچه انتظار می‌رود کنگره آمریکا در برابر چنین کاهش‌هایی جنجال به پا کند، اما تحلیل‌گران نظامی تأکید دارند که کوچک‌سازی ساختار ارتش و کاهش حضور نیروهای زمینی آمریکا در اروپا باید از سال‌ها قبل انجام می‌شد.

    بر اساس این تحلیل، شمار یگان‌های رزمی ارتش و نیروهای عملیات ویژه و پشتیبانی در مقایسه با نیازهای واقعی، همچنان بیش از حد باقی مانده و به‌ویژه پس از پایان ۲۰ سال جنگ به بهانه مبارزه با تروریسم جهانی، فضای کافی برای کاهش آن‌ها وجود دارد.

    حضور ارتش آمریکا در اروپا نیز در ۱۰ سال گذشته به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته و اکنون فراتر از سطحی است که متناسب با تهدیدات موجود، منافع واقعی آمریکا در منطقه و مسئولیت‌های متحدانش باشد.

    اندیشکده آمریکایی در انتها تاکید می‌کند که دولت ترامپ نباید در برابر اجرای این طرح‌ها تردید کند، بلکه باید از آن‌ها به‌عنوان اصلاحات ضروری در جهت صرفه‌جویی بودجه‌ای و تمرکز راهبردی بر اولویت‌های واقعی این کشور دفاع کند؛ تغییراتی که دولت‌های پیشین از انجام قاطع آن‌ها ناتوان بودند.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.