کد خبر : 44515
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 15 آوریل 2025 - 18:11
  • نویسنده :
  • -

    مشارکت ۱۰۰۰نفری نخبگان و دانشگاهیان در روزآمد سازی نقشه جامع علمی کشور

    مشارکت ۱۰۰۰نفری نخبگان و دانشگاهیان در روزآمد سازی نقشه جامع علمی کشور

    مدیر روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور از مشارکت بیش از یک هزار نفر از نخبگان و دانشگاهیان در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور خبر داد.

    به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرهنگستان علوم، ناصر باقری مقدم، از مشارکت بیش از ۱۰۰۰ نفر از اقشار مختلف و نقش‌آفرینی فعال نهادهایی مانند وزرات علوم، معاونت علمی و فناوری، فرهنگستان‌ها، دانشگاه‌ها، هیات های اندیشه ورز استانی و انجمن‌های علمی در بازنگری این سند راهبردی خبر داد.

    وی افزود: این سند که از سال ۱۳۸۹ هدایتگر پیشرفت علمی ایران بوده، اکنون برای همگامی با فناوری‌های نوین و حل مسائل و چالش های کشور در حال روزآمدسازی است.

    مدیر روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: فرایند روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور با مشارکت بیش از ۱۰۰۰ نفر از اقشار گوناگون، از پژوهشگران و دانشجویان تا فعالان حوزه‌های علمی و فناورانه، با موفقیت پیش می‌رود. این مشارکت از طریق پایگاه https://roozamadsazi.landin.ir/ امکان‌پذیر شده که به هر فرد اجازه می‌دهد ایده‌ها و پیشنهادات خود را برای بهبود این سند ارائه کند.

    وی تأکید کرد : این سطح از مشارکت، نشانه‌ای از دغدغه عمومی برای پیشرفت علمی کشور است و از همگان دعوت کرد تا با مراجعه به این پایگاه، در این حرکت ملی سهیم شوند.

    مدیر روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور افزود: همکاری نهادهای علمی و اجرایی نیز از ویژگی‌های برجسته این پروژه است. معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، وزارت علوم، فرهنگستان علوم، فرهنگستان علوم پزشکی، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) وزارت علوم، موسسه تحقیقات سیاست علمی، شورای عالی آموزش و پرورش، دانشگاه‌های سراسر کشور، هسته های اندیشه ورز در استانهای کشور، انجمن‌های علمی و پژوهشگاههای کشور از جمله نهادهایی هستند که در مطالعات، تحلیل داده‌ها و تدوین پیشنهادات نقش کلیدی ایفا کرده‌اند.

    باقری مقدم توضیح داد : دانشگاه‌ها به‌عنوان موتور محرک پژوهش و فرهنگستان‌ها به‌عنوان مراکز تجمع نخبگان، ستون‌های اصلی این فرایند هستند.

    وی افزود: این سند با هدف دستیابی به دو محور اصلی، تقویت مرجعیت علمی ایران در سطح جهانی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و حل چالشهای اساسی کشور بازنگری می‌شود.

    به گفته باقری مقدم، سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی مانند فناوری‌های زیستی، انرژی‌های پاک و هوش مصنوعی می‌تواند ضمن ایجاد فرصت‌های اقتصادی و حل مسائل کشور، جایگاه ایران را در رقابت‌های علمی جهانی ارتقا دهد.

    مدیر روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور همچنین به اهمیت انعطاف‌پذیری سند اشاره کرد و گفت که نسخه جدید بر تقویت زیرساخت‌های علمی به روز شده و استفاده از فناوریهای نوین و تقسیم کار ملی تمرکز دارد تا دستگاه‌ها بتوانند اقدامات آن را به‌طور مؤثر در برنامه‌های سالیانه خود جانمایی کنند. این بازنگری همچنین به دنبال شناسایی فرصت‌های جدید در حوزه‌های علمی است که در دهه گذشته کمتر مورد توجه بودند.

    باقری مقدم با قدردانی از همکاری نهادهای علمی و مشارکت مردمی، این فرایند را نمونه‌ای از هم‌افزایی ملی توصیف کرد. او ابراز امیدواری کرد که خروجی این تلاش، سندی کارآمد و آینده‌نگرانه باشد که مسیر پیشرفت علمی کشور را برای دهه‌های آینده هموار کند.

    تلاش برای روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور، توسط فرهنگستان علوم و همراهی بیش از ۱۰۰۰ نفر از نخبگان و ده‌ها نهاد علمی، گامی بلند در جهت تحقق آرمان‌های علمی ایران است. این حرکت که با حمایت و راهبری شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش می‌رود، نه‌تنها مرجعیت علمی کشور را تقویت می‌کند، بلکه زمینه‌ساز رشد اقتصادی مبتنی بر دانش خواهد بود. برای مشارکت در این فرایند، می‌توانید به پایگاه https://roozamadsazi.landin.ir/ مراجعه کنید.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.