ذکرالله شیخ عبدالقادر از کشور نیجریه که از طلاب جامعه المصطفی در رشته کلام اسلامی و در مقطع دکتری است در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: فعالیتهای قرآنی که در حال حاضر در سطح بینالمللی در حال انجام است، نیازمند یک ارزیابی دقیق و همهجانبه است. از یک سو، تلاشهای افرادی قرآنی که با عشق و علاقه به ترویج فرهنگ قرآنی همت گماشتهاند، بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است. بنده نیز، با توجه به سابقه فعالیتهای قرآنی خود، از جمله شروع روانخوانی قرآن کریم و حفظ آن پیش از ورود به ایران و ادامه این مسیر پس از ورود به ایران (با حفظ ۱۰ جز در ابتدا و رسیدن به ۲۹ جز در حال حاضر)، و همچنین شرکت در کلاسهای تخصصی مانند تجوید تکمیلی، مفاهیم قرآن و دوره تربیت مربی، به اهمیت این موضوع واقف هستم.
این مدرس قرآنی افزود: همچنین، با تأسیس «دارالقرآن مدرسه المنتظر للدراسات قرآن کریم» در قم، این فرصت را یافتهام تا به آموزش قرآن به طلاب و دانشآموزان کشورهای مختلف (از جمله نیجریه، نیجر، مالی، سنگال و کلمبیا) بپردازم. در حال حاضر، حدود ۳۰۰ دانشآموز در این مؤسسه مشغول به فراگیری قرآن کریم هستند.
عبدالقادر افزود: به اعتقاد بنده، زندگی با آیات قرآن کریم و کاربردی کردن این آیات در زندگی روزمره، نقش بسیار مهمی در موفقیت انسانها دارد. اگر بتوانیم آموزههای قرآن را در زندگی خود به کار گیریم، میتوانیم به اهداف الهی خود دست یابیم. اما برای تحقق این امر، لازم است که مردم به اهمیت و ارزش قرآن پی ببرند. انجام فعالیتهای قرآنی، از جمله راههای مؤثر برای افزایش آگاهی مردم از ارزش و اهمیت قرآن است.
وی با تاکید بر اثربخشی فعالیتهای قرآنی گفت: با این حال، برای ارزیابی جامعتر فعالیتهای قرآنی بینالمللی، لازم است به چند نکته کلیدی توجه شود: ارزیابی میزان اثربخشی فعالیتها در ایجاد درک عمیقتری از مفاهیم قرآنی و تأثیرگذاری بر رفتار و سبک زندگی مخاطبان در راستای ارزشهای قرآنی، بررسی کیفیت آموزشهای ارائه شده و انطباق آن با نیازهای مخاطبان و استانداردهای لازم، ارزیابی میزان تنوع روشهای آموزشی و استفاده از روشهای نوین و جذاب، شناسایی چالشها و موانع موجود در مسیر گسترش فعالیتهای قرآنی در سطح بینالمللی و ارائه راهکارهای مناسب، توجه به تفاوتهای فرهنگی و زبانی مخاطبان در ارائه آموزشها و در نهایت، ایجاد سازوکاری برای ارزیابی مستمر فعالیتها و بهروزرسانی آنها بر اساس نتایج ارزیابی.
این فعال قرآنی عرصه بین المللی در پایان اظهار داشت: امیدوارم این تعامل سازنده، گامی مؤثر در جهت گسترش و ترویج فرهنگ قرآنی در سطح بینالمللی باشد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0