کد خبر : 43465
تاریخ انتشار : دوشنبه 14 آوریل 2025 - 12:31
  • نویسنده :
  • -

    کتابی پیرامون سلوک خانوادگی و حساسیت و ظرافت ارتباط زوجین

    کتابی پیرامون سلوک خانوادگی و حساسیت و ظرافت ارتباط زوجین

    جلد هفتم کتاب «عنوان بصری» در شرح حدیث امام صادق علیه السلام توسط انتشارات مکتب وحی منتشر شد.

    به گزارش خبرگزاری مهر، جلد هفتم کتاب «عنوان بصری» در شرح حدیث امام صادق علیه السلام توسط انتشارات مکتب وحی منتشر شد.

    این کتاب، برگرفته از سلسله سخنرانی‌های آیت الله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی (ره) در شرح حدیث عنوان بصری است که جلد هفتم این مجموعه به شرح و تفسیر فقره «ولا یُدبّر العبدُ لنفسه تدبیراً» و موضوع تدبیر در امور فردی و خانواده اختصاص دارد.

    مؤلف در مباحث ابتدایی این اثر، با تاکید بر عمل به دستورات الهی در ارتباطات داخل و خارج منزل، بر پیوستگی مسائل سلوکی و ارتباطات خانوادگی و حساسیت و ظرافت ارتباط زوجین اشاره کرده و حقوق متقابل فرزندان و والدین و اهمیت اسم‌گذاری در اسلام را بر می‌شمرد؛ همچنین برنامه‌های تربیتی اسلام برای نهاد خانواده و اصول زندگی الهی را بررسی می‌کند.

    از دیگر مباحثی که نویسنده این کتاب مطرح کرده عبارتند از: انطباق احکام شرعی با قوانین فطری و تکوینی، بررسی حقیقت وجودی مرد و زن در نظام خلقت، ابعاد و ساختار وجودی زنان در آموزه‌های دین اسلام، تبیین عقل نظری و عملی و ارتباط آن با وجود زنان، تحلیل و تبیین حدیث حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام در مورد نقصان عقل در زنان، رشد روحی و تکامل مرد و زن در اسلام، تدبیر و عبودیت در سیره اولیای الهی و….

    در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «آنچه که در اسلام به‌عنوان تشریع آمده، احکامی است که روح و نفس را در سایۀ عدالت اجتماعی و به‌عنوان مقدّمه به تکامل می‌رساند؛ این مبنا و شالودۀ احکام و تشریع است یعنی [هدف] در تشریع، رساندن نفس است به مراتب کمالی خود، نه فقط گذران زندگی، نه فقط یک عدالت ظاهری، نه فقط یک تأمین اطمینان ظاهری و نه فقط دسترسی به حقوق ظاهری! اینها همه درست است، ولی مسئلۀ أقصیٰ و مطلب غایی کجا است و چیست؟

    این نکته‌ای است که متصدّیان مسائل خانوادگی کمتر به آن پرداخته اند و در مقالات و کتاب‌هایی که در این زمینه تألیف شده است، نسبت به این مسئله کمتر مطلب به چشم می‌خورد که مقصود از احکام در شرع اسلام و در شرایع گذشته، تکامل روح و جان است، نه فقط پرداختن به یک مسائل اجتماعی و ظاهری؛ این مسئله هدف اساسی است. آیۀ شریفه [۱۵۱ در سوره نساء] نیز مذمّت می‌کند آن افرادی را که می‌آیند و بعضی از احکام را می‌گیرند و بعضی را ترک می‌کنند؛ آنچه را که مطابق با میلشان است می‌گیرند و آنچه را که مطابق با میلشان نیست رها می‌کنند….»

    گفتنی است کتاب عنوان بصری؛ جلد هفتم از «دوره علوم و مبانی اسلام و تشیع» در ۴۸۸ صفحه توسط انتشارات مکتب وحی منتشر شده و در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.