به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پیامی اهانت به مقدسات اهل سنت در یک برنامه تلویزیونی را محکوم کرد.
متن پیام به شرح زیر است:
اهانتی که اخیراً به برخی مقدسات اهل سنت شد، حقیقتاً موجب تألم خاطر و تأسف وافر شد.
این تألم و تأسف، هم از این جهت است که این خطا منجر به رنجش خاطر برادران و خواهران اهل سنت ما – به ویژه علما و فضلا – شده و هم از آن جهت که علی رغم آموزههای اسلامی، قرآنی و مذهبیمان، همچنان شاهد تفرقه افکنیهای جاهلانهای هستیم که بیشک مستظهر به فتنههای معاندانهای است که از سوی دشمنان اسلام طراحی و یا پشتیبانی میشود.
التزام به آداب اسلامی تا آنجا در آموزههای اصیل مطرح است که امیرالمؤمنین علی علیه السلام حتی در اوج کارزار صفین نیز نسبت به این مسأله حساسیت نشان داده و سپاهیان خود را از بدگویی نسبت به لشکریان دشمن بر حذر داشته و فرموده است: «إِنِّی أَکْرَهُ لَکُمْ أَنْ تَکُونُوا سَبَّابِینَ» (نهج البلاغه، خطبه ۲۰۶)
این رویه مرضیه همواره مورد توجه و اهتمام ائمه هدی (علیهم سلام الله اجمعین) و عموم علمای بزرگ ما قرار داشته است و به ویژه بنیانگذار کبیر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (قدس سره الشریف) و سلف صالح ایشان مقام معظم رهبری (حفظه الله تعالی) با حساسیت بسیار بالایی نسبت به کوچکترین اظهارنظری که از آن شائبه اهانت به اصحاب رسول خدا (صلی الله علیه و آله و صحبه المنتجبین) یا امهات مسلمین برداشت شود تذکر جدی دادهاند.
حفظ وحدت اسلامی و التزام به لوازم آن ضرورتی همیشگی است اما در وضعیت کنونی جهان که بخشهایی از امت اسلامی بیش از هر زمان دیگری تحت شدیدترین جنایات و وحشیانهترین حملات قرار دارند این ضرورت اهمیتی مضاعف یافته است.
مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر نصب العین قرار دادن دیدگاههای مقام معظم رهبری در این رابطه، خواستار اهتمام جدیتر عموم فعالان فرهنگی و رسانهای کشور نسبت به رعایت اصولی است که لازمه تشکیل امت واحده اسلامی است.
گفتمان تقریب به عنوان یکی از مهمترین شاخصههای معارف اسلامی همواره باید سرلوحه عموم فعالیتهای فرهنگی و مذهبی قرار داشته باشد و از کوچکترین اقدامی که بتواند طمع دشمنان اسلام را در شعلهور ساختن آتش تفرقه برانگیزاند خودداری شود.
نظام مقدس جمهوری اسلامی در طول همه سالهای حیات خود نسبت به سرنوشت برادران و خواهران اهل سنت در فلسطین اشغالی بیش از هر دولت و کشور اسلامی دیگری احساس مسئولیت کرده و در طول دو سال و نیمی که از طوفان الاقصی میگذرد بیشترین حمایتهای خود را به انحاء مختلف ابراز داشته است. حمایت و پشتیبانی ایران از گروههای مقاومت – فارغ از اینکه بر کدام یک از مذاهب اسلامی باشند – همواره موجب خشم و نگرانی دشمنان اسلام بوده و لذا طبیعی است که از هر فرصتی استفاده کنند تا مانع این همراهی و هم افزایی شوند.
لذا وقوع این خطای تأسف برانگیز اصالتاً دارای ابعاد پیچیدهتری است که از مسئولان امر به ویژه مدیران رسانه ملی این انتظار وجود دارد تا تعقیب و پیگیری دقیق آن، مانع از تکرار چنین مصائبی شوند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0