کد خبر : 2685
تاریخ انتشار : دوشنبه 10 فوریه 2025 - 15:26
  • نویسنده :
  • -

    امکان حمل بار تا ۴ میلیون تن از طریق خط ریلی میانه ــ اردبیل

    امکان حمل بار تا ۴ میلیون تن از طریق خط ریلی میانه ــ اردبیل

    معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ظرفیت خط‌آهن میانه-اردبیل در سال اول دو و نیم میلیون تن خواهد بود و در سال بیستم به ۴ میلیون تن افزایش خواهد یافت.

    به گزارش بازار، هوشنگ بازوند، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور گفت: راه‌آهن میانه-اردبیل نه تنها اتصال استان اردبیل به شبکه ریلی کشور را امکان‌پذیر می‌سازد، بلکه به‌عنوان یک پروژه حیاتی در کاهش تصادفات جاده‌ای، کاهش مصرف سوخت و تسهیل جابجایی بار و مسافر نقش بسزایی خواهد داشت.

    معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: این پروژه یکی از پیچیده‌ترین پروژه‌های راه‌سازی کشور است و از نظر مهندسی و روش‌های اجرایی، خلق یک شاهکار با توان داخلی در ساخت خطوط ریلی کشور به شمار می‌رود.

    بازوند افزود: با بهره‌برداری از این پروژه، ظرفیت جابجایی مسافر در سال اول به ۶ دهم میلیون نفر مسافر و در سال بیستم به یک و نیم میلیون نفر خواهد رسید. همچنین در حوزه حمل بار، ظرفیت این خط‌آهن در سال اول دو و نیم میلیون تن خواهد بود و در سال بیستم به ۴ میلیون تن افزایش خواهد یافت.

    وی در ادامه به مشخصات فنی پروژه اشاره کرد و گفت: مسیر این خط‌آهن از مناطق مختلفی با ویژگی‌های جغرافیایی متنوع مانند تپه‌ماهور، دشت و کوهستان عبور می‌کند که اجرای آن نیازمند مهندسی دقیق و توجه ویژه است.

    بازوند ادامه داد: سرعت طراحی برای قطارهای مسافری ۱۶۰ کیلومتر و برای قطارهای باری ۱۲۰ کیلومتر در ساعت است.

    معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین به روند احداث ایستگاه‌های مهم این پروژه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، ۴ ایستگاه اصلی در دست احداث است که از جمله آنها ایستگاه اصلی اردبیل، گنجگاه، مهماندوست و فیروزآباد هستند که طبق برنامه زمان بندی و اولویت‌های اجرایی به اتمام می‌رسند.

    بازوند خاطرنشان کرد: این پروژه علاوه بر بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل، موجب توسعه اقتصادی، صنعتی و گردشگری استان اردبیل خواهد شد و تأثیرات مثبت آن در کاهش محرومیت مناطق مختلف استان نیز به وضوح قابل مشاهده خواهد بود.

    وی طول مسیر این خط ریلی را ۱۷۵ کیلومتر اعلام کرد و ادامه داد: حدود ۳۵ کیلومتر از این مسیر شامل پل‌های خاص، تونل و گالری است که شامل ۶۲ دستگاه تونل به طول حدود ۲۴ هزار متر، ۲۹ دستگاه پل بزرگ به طول ۴ هزار و ۳۰۰ متر و ۷۵۰۰ متر گالری است. تمامی این مسیر با اتکا به توان فنی و مهندسی داخلی کشور احداث شده است.

    برچسب ها :

    ناموجود
    ارسال نظر شما
    مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
    • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.